To je to što me zanima!

Djevojčica (12) se ubila kako bi donirala bratu bubreg i tati oči

Mumpy Sarkar (12) se otrovala. Tek nakon što su je roditelji kremirali pronašli su poruku. Željela je pomoći bolesnom ocu i bratu svojim organima. Umrla je uzalud
Vidi originalni članak

Indijka Mumpy Sarkar (12) iz sela Jhorpara u zapadnom Bengalu umrla je uzalud. Otrovala se kako bi donirala bubreg bolesnom bratu i oči ocu. Međutim, njezin otac pronašao je oproštajnu poruku u kojoj je to napisala dan nakon što su se je tradicionalno kremirali. Poruku je naslovila na majku i zahtijevala da se njezine oči i bubreg upotrijebe za liječenje bolesnog oca i brata. Njezina majka je u šoku.

- Prekasano smo shvatili osjećaje vrlo osjetljivog djeteta - rekao je otac Mridul. Srednjoškolka Mumpy slušala je roditelje dok su razgovarali kako samo transplantacija može bratu spasiti život, a ocu vratiti vid. Mumpy je postajala sve nemirnija, piše Daily Mail. Njezin brat Monojit svaki dan bio je sve slabiji zbog oštećenog bubrega, a otac, radnik na minimalcu, sve je lošije i lošije vidio. Medicinski troškovi bili su previsoki za njih. 

Mumpy je došla na ideju, objasnila je u pismu. Ubit će se i svojim organima popraviti život voljenima. Mumpy je pokušala nagovoriti sestru Monicu da učini isto. Monica je nije shvatila ozbiljno i otišla je u školu. Čim je ostala sama u kući popila je pesticid Thiodan. Otrčala je ocu i rekla mu kako je sanjala da joj je netko dao otrov i da je boli trbuh. Odjurio je s njom u lokalnu bolnicu. Međutim, stanje se pogoršalo. Morali su je prebaciti u bolnicu Anulia, 65 km dalje. Stigavši tamo, liječnici su je samo mogli proglasiti mrtvom. Predstavnik općine Samir Poddar rekao je kako su prikupili financijsku pomoć za dječaka, kako bi barem malo olakšali situaciju nesretnoj obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • trollzor332 19.07.2011.

    mogla je bar poruku staviti na neko ocitije mjesto :D

  • arela 11.07.2011.

    a jadna curica :'(

  • gamer3386 09.07.2011.

    Sada ispada da se djete bezveze ubilo kad se vec ubila zbog nekog cilja oni joj i to oduzeli pa htjela je samo pomoci bratu i caci ali stvarno nerazumijem otog cacu i brata moguce je da su je i oni nagovorili nikad se nezna

Komentiraj...
Vidi sve komentare