To je to što me zanima!

Djevojčica (3) bez kisika bila 18 minuta i preživjela

Oluchi Nwaubani (3) upala je u bazen i 18 minuta provela ispod površine boreći se za život. U bolnici su je na životu održavali samo aparati
Vidi originalni članak

Londonski liječnici jedva su mogli napipati puls na beživotnom tijelu malene Oluchi Nwaubani (3) kad su je izvukli iz bazena. Oluchi je sa samo dvije godine upala u bazen kod obiteljskih prijatelja i 18 minuta ispod vode se borila za život. Uspjeli su je izvući. Liječnici su joj zbog mogućih oštećenja mozga i vrlo teškog stanja davali samo 50% šanse da se potpuno oporavi. Disala je uz pomoć aparata. Roditeljima su predložili da mogu ako žele i isključiti aparate, no oni su to odlučno odbili. Nakon pet mjeseci provedenih u bolnici djevojčica se u potpunosti oporavila. I njezin je slučaj zaista pravo čudo jer mozak umre nakon šest minuta bez kisika, a srce prestane raditi nakon deset minuta.
- Nismo željeli odustati. Nakon nekoliko tjedana čuli smo je kako sama diše, no liječnici su nam rekli da to ne mora ništa značiti i da se ne nadamo previše. No naša kćerka pokazala je da je pravi borac, koji ne odustaje tek tako - ispričao je otac malene Oluchi. Otac kaže kako je njegova kćerkica i dalje u bolnici na terapijama i pregledima te da jedino ima poteškoća s govorom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jelena 11.02.2009.

    Enya, naravno da je imaš na oku, ali ne možeš reći da je imaš 24 sata na dan 7 dana u tjednu. Ja bih rekla samo da imaš sreće! Moj bratić je kao klinac bio toliko živahan da bi u sekundi nestao i napravio neku glupost, a na njega su stalno pazile i mama i baka i susjede. Sva sreća pa se nije ništa dogodilo. Puno je prilika kad se nešto loše moglo dogoditi, pa ipak nije, samo dok ti se ne dogodi tako nešto, to niti ne primjetiš. Jasno da je 18 minuta dugo, možda su se djeca negdje igrala, ne znam, premalo je detalja u priči da bi se moglo znati tko je kriv, a tko nije, ne može se odmah svaliti krivnja na roditelje. Možda i jesu krivi, možda i nisu. U svakom slučaju, najbitnije je da je djevojčica dobro, a roditelji si u svakom slučaju sami to nikad neće moći oprostiti.

  • zekica 10.02.2009.

    slažem se sa enyom... i ja imam djevojčicu od 2. sekunda treba da smisli novo \"ranje......... treba ih paziti jer oni neznaju što znači opasnost, strah.

  • 10.02.2009.

    Već sam nekoliko puta rekla da mi ide na živce ona floskula \'\'..pa šta ćemo sad istraživati tko je kriv, njima je naj teže, glavno da je sve dobro završilo..\'\' i tome slično. Zato se takve stvari sve češće događaju jer \'\'.. pa nemojmo ih sad još i mi kažnjavati..\'\'. Svakoga treba kazniti za neodgovornost. To dijete je bilo pre dugo bez nadzora, kad se 18min davila pod vodom. Roditelje, ili tko je već pazio na nju, treba primjereno kazniti. Bez dvojbe! Točka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare