To je to što me zanima!

Djevojčica u bolnici dobila opasnu bakterijsku bolest

Dvoje pacijenata, među njima i 12-godišnjakinja, Opće bolnice u Karlovcu zarazilo se zlatnim stafilokokom otpornim na većinu antibiotika
Vidi originalni članak

Dvoje pacijenata karlovačke Opće bolnice zarazilo se MRSA-om, tipom zlatnog stafilokoka otpornog na većinu antibiotika. Među zaraženima je i 12-godišnja djevojčica. U bolnicu su je primili sredinom listopada. Operirali su je. Bila je teško ozlijeđena nakon što joj je vozač autobusa vratima zahvatio torbu na leđima i vukao je po cesti. Opasna bakterija dospjela joj je u tkivo na mjestu kirurškog reza koje se inficiralo.
U listopadu je u Americi 17-godišnji mladić umro nakon što se zarazio zlatnim stafilokokom. Tamošnje vlasti odmah su zatvorile sve škole u okrugu. MRSA se širi vrlo lako, neopranim rukama. Simptomi su visoka temperatura ili bol. Liječenje je dugotrajno. Zvonko Tutek, šef kirurgije Opće bolnice u Karlovcu, je za Radio Mrežnicu kazao kako nema bojazni za ostale pacijente ili osoblje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sceptic 07.11.2008.

    i mojoj mami se to dogodilo u karlovačkoj bolnici prije tri godine, srećom za dlaku je izbjegla najgore. ostala je trajni invalid, budući je bakterija ušla u kost i razorila tkivo, Prekasno je dobila antibiotik zbog taštine liječnika koji ju je operirao jer nije htio priznati niti sebi, a niti njoj da je zaražena prilikom operacije. Nitko nikada nije preuzeo odgovornost , a što uopće , kada je u pitanju naše zdravstvno nije čudno, a mama će ispaštati do kraja života. Skraćena joj je noga, trpi bolove i do sada je prošla 5 operacija. Iako je MRSA bolnička bakterija, kada bi više poklonili pažnju pacijentima i higijeni možda bi posljedice ipak bile blaže. Što dalje od karlovačke bolnice!!!!!

  • man_u_francesco 07.11.2008.

    i higijena je losa i lose je to kad su dugolezeci bolesnici... nije ni meni bilo svejedno radit na praksi s takvim pacijentima..

  • Bijela13 07.11.2008.

    ..losa higjena u bolnicama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare