To je to što me zanima!

Djevojka (17) skočila u smrt: Krivo razumjela instruktora...

Dok su se pripremali za bungee skok, instruktor je djevojci (17) rekao 'ne skočiti' (no jump), no ona je to razumjela kao 'sada skoči' (now jump) i nakon toga skočila i poginula
Vidi originalni članak

Djevojka Vera Mol (17) poginula je nakon bungee jumpinga u Španjolskoj zbog nesporazuma s instruktorom koji je govorio loš engleski jezik. 

Dok su se pripremali za skok, instruktor joj je rekao 'ne skočiti' (no jump), no ona je to razumjela kao 'sada skoči' (now jump) i nakon toga skočila i poginula. Iako nije bilo osigurano na mostu, uže joj je bilo pričvršćeno za noge pa ju je vjerojatno i to ponukalo na skok, piše Daily Mail.

Učenica iz Nizozemske bila je na izletu u Cantabriji 2015. godine, a sada je sud potvrdio cijelu priču. Identitet instruktora nisu otkrivali, ali su utvrdili kako je nesreći kumovao nesporazum. Sve se moglo izbjeći da je instruktor iskoristio ispravnu frazu (Don't jump), kazali su sa suda.

Navodno i most s kojeg su skakali nije predviđen za bungee vratolomije. Martijn Klom iz tvrtke čiji je instruktor bio zaposlenik kazao je da je splet okolnosti doveo do velike nesreće. Potvrdio je pritom detalj koji je mnoge zbunjivao, odnosno to da je da je uže bilo pričvršćeno za noge no ne i za most.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • mr_bizonko 29.06.2017.

    Da je iti malo snalažljiv mogao je dok je padala dolje instruktor vezati uže za most. Očito se radi o nekom blesavom tipu kojega treba strpati u zatvor.

  • Nananaci 28.06.2017.

    trebala je naučiti španjolski

  • Prki600 28.06.2017.

    Da instruktor je kriv jer je u svojoj zemlji govorio loš engleski,a ona što se nije potrudila naučiti ni riječi španjolskog prije odlaska u Španjolsku, nije kriva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare