To je to što me zanima!

Djevojka (18) umrla zbog krvarenja nakon pobačaja

Manon Jones (18) popila je tablete koje uzrokuju pobačaj. Počela je jako krvariti i otišla u bolnicu, no liječnici su joj prekasno dali transfuziju krvi
Vidi originalni članak

Britanka Manon Jones (18), trudna šest tjedana, dobila je od liječnika dva jaka lijeka kako bi prekinula trudnoću. Počela je obilno krvariti pa ju je dečko odvezao u bolnicu. Snimke su pokazale da je sve u redu. Osam dana kasnije pogoršalo joj se pa je ponovno otišla u bolnicu. No liječnici su bili zaokupljeni drugim hitnim slučajem. Transfuziju krvi su joj dali s četiri sata zakašnjenja. Djevojka je umrla. Majka i dečko Naeem Muzaffar su posljednje dane proveli s njom u bolnici.
- Postepeno sam shvatila da nas Manon napušta i da se neće oporaviti. Prije ukopa smo oprali njezinu predivnu tamnu kosu i obukli joj svečanu haljinu. Našminkali smo je i stavili smo joj nakit i parfem - kazala je majka Llywela. Bila je to nepotrebna tragedija i najgora noćna mora svake majke, smatra Manonina mama. Obdukcija je pokazala kako je djevojka umrla od povećanja volumena krvi te šoka izazvanog embrijem. Dio liječnika kritiziralo je bolnicu u Bristolu jer su pacijentici trebali ranije dati transfuziju, no zaključili su i da je ona trebala ranije doći u bolnicu.
Pobačaj se putem oralnih lijekova može napraviti do devetog tjedna trudnoće. Komplikacije poput infekcija i krvarenja pogađaju dvije od tisuću žena. Pretjerano krvarenje može biti i smrtonosno. Na ovaj način pobačaj izvede trećina od 131.000 žena u Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gara 13.06.2008.

    koliko god zvučala grozno al ću reć da mi uopće nije žao...

  • tigerin 13.06.2008.

    ma dajte molim vas, budite ljudi malo za promjenu! da ste ikada dozivjeli kiretazu (namjerno ili jos gore kao jedinu opcju ako hocete ostati zivi) ne bi pisali takve bljuvotine! sta znate u kakvoj je situaciji bila nesretna djevojka sa svojih 18 god?! to sto je decko bio uz nju svaka cast, ipak nisu svi isti.

  • kk666 13.06.2008.

    šta je to kontracepcija 21. stoljeća?

Komentiraj...
Vidi sve komentare