To je to što me zanima!

Djevojka preuzela krvnu grupu svog donora jetre

Demi-Lee Brennan (15) iz Australije transplatirala je jetru, a doktori su se šokirali kad su vidjeli da je njeno tijelo preuzelo imunološki sustav donora
Vidi originalni članak

Devet mjeseci nakon operacije doktori u dječjoj bolnici u Sydneyu otkrili su da se Demina krvna grupa promijenila u krvnu grupu njenog donora. Daljnji testovi pokazali su da je do toga došlo jer su matične stanice donora ušle u njenu koštanu srž.
- Demin imunološki sustav totalno je zamijenjen sustavom njenog donora, što znači da ona više neće morati uzimati nikakve lijekove protiv odbacivanja ogana - rekao je doktor Michael Stormon, dodajući da se o ovom slučaju konzultirao s kolegama iz cijelog svijeta i da nitko nikad nije čuo za ništa slično.
Liječnici u Sydneyu ni ne pokušavaju dalje otkrivati kako je do toga došlo, ali vjeruju da je riječ o jedinstvenom slučaju koji ovisi od osobe do osobe. O Deminom slučaju kao medicinskom čudu pisalo se i u časopisu New England Journal of Medicine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_20742 24.01.2008.

    krumpir

  • diki 24.01.2008.

    Reanimator--- Dobro promišljanje, ali ima još jedna kada bi znali što je posrijedi išli bi u otkrivanje ovog za njih neshvatljivog slućaja jer bi se netko i \"Nobelom\" okitio i u povijst ušao a to nije mala stvar.

  • creanimator 24.01.2008.

    Naravno da liječnici ne pokušavaju otkriti kako je do toga došlo, jer postoji opasnost da se postupak može primjeniti i kod drugih pacijenata. A kako će onda jadne farmaceutske kompanije zarađivati na lijekovima protiv odbacivanja organa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare