To je to što me zanima!

Djevojka se otrovala plinom; Policija: Pregledavajte bojlere

Zbog trovanja monoksidom u varaždinskoj bolnici završila je djevojka (27). Još nije poznato koliko su teške njene ozljede. Policija građanima poruđuje da redovito servisiraju plinska trošila
Vidi originalni članak

Djevojka (27) u četvrtak se u kupaonici obiteljske kuće u Mađarevu kod Novog Marofa otrovala ugljičnim monoksidom. Liječničku pomoć pružili su joj u varaždinskoj bolnici, a ozljede još nisu kvalificirane. 

Iz PU varaždinske upozoravaju građane, da kako bi izbjegli tragične događaje, obavezno servisiraju plinska trošila, plemenike te protočne bojlere. To trebaju obavljati ovlašteni stručni serviseri radi sigurnosti i racionaliziracije potrošnje goriva. Dimnjake također trebaju barem jednom godišnje dati na pregled ovlaštenim i stručnim osobama. Izvanredni pregled dimnjaka potrebno je napraviti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva, poručuju iz PU varaždinske. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • papaurban2 15.02.2019.

    Renovirao sam stan(Varaždin)..promjenio elektro i vodovodne instalacije. Izbacio plin u bilo kojem obliku. Ako bi trebao nešto zamjensko za "struju"... radije drva/ugljen..nego plin.(moje mišljenje)

  • broj123 15.02.2019.

    a da nisu opet bile začepljene rupe za cirkulaciju, a kao što to većina radi koji imaju bojlere u kupaonicama jer im kao puše....

  • acer2 15.02.2019.

    Odredba za uvođenje kondenzacijskih bojlera jako će doprinjeti smrtnosti. Prvo da velim da nije istina da su oni ekološki i da štede jer to nije istina. Štede nekih 4% energije, dakle nema govora o štednju. Nema ni ekološkog opravdanja, jer se više energije i materijala potroši da bi se oni izradili, opremili i montirali tako da nije riječ o široj sliki na koji se neki pozivaju. Treba mijanjeti i dimnjake, čim se isto troši energija, resursi. nema ni ekološke ni ekonmske osnove.. no ti bojleri su skuplji. Klasičan bojler je koštao oko 5500kn dok kondenzacijski koštaju 10500kn na više plus novi dimnjak. Kako mnogi, među njima i ja nemamo toliko za kondenzacijski ostajemo ko starog bojlera. Servis u HR je smiješna riječ, jer to ne postoji ali to je druga tema... uglavnom mnogi bi zamijenili bojler da ta investicija košta 6000kn, ali 12-14000 je malo previše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare