To je to što me zanima!

Dnevnik iz NBA lige: 'Na klupi nas je sedmorica trenera...'

Iako je dugo bio blizak organizaciji San Antonio Spursa, Neven Spahija priznaje da ga ništa nije moglo pripremiti na ulogu pomoćnog trenera Atlanta Hawksa
Vidi originalni članak

Neven Spahija će i nakon nekih mjesec dana provedenih u novoj ulozi, onoj pomoćnog trenera Atlanta Hawksa, otvoreno priznati:

- Bez obzira na sva ulaganja u sebe, bez obzira na sve one odlaske u SAD, bez obzira na sva praćenja događaja u ligi, bez obzira na moju silnu želju da budem dio NBA, ni približno nisam bio pripravan na ono što me dočekalo kad sam se priključio stručnom stožeru Hawksa.”

Podsjećam - Spahija je dugo godina bio iznimno blizak organizaciji San Antonio Spursa, redovito je bio njihov gost u postsezonama, te bi im se priključivao nakon završetka europskih obveza. No očito ga ni to nije moglo pripremiti na bitno drukčiju organizaciju i režim rada.

- Svi ti prethodni dolasci u SAD, ma kako dobro bio tretiran u Spursima, ma koliko aktivno sudjelovao u njihovu radu, ipak su bili kratkoročni i ovo je potpuno novo i drukčije iskustvo. Za takav rad u kakav sam sad uključen, i onaj koji me još čeka, potrebno je veliko predznanje. Recimo samo da se unutar struke upotrebljava interna terminologija, i za onog tko je brzo ne svlada – teško je uopće pratiti što se događa, o čemu se razgovara, što se analizira. Rad struke ovdje je vrlo kompleksan i vrlo detaljan. Na primjer, naš ‘offensive playbook’, knjiga naših napada, ima 97 stranica. Nije u svim drugim klubovima tako, pristupi su različiti, to su mi otkrili kolege treneri, ali naš ‘coach’ Budenholzer radi na taj način. Neposredno prije ovog razgovora imao sam razgovor s njim u četiri oka i fasciniram sam načinom na koji me uvodi u sve. Svakome treba neko vrijeme da se prilagodi novoj sredini, pa i meni. Imao sam, trebam naglasiti, mali hendikep što sam morao obavljati administrativne poslove u prošlom razdoblju - sad je i to završeno - dok su se ostali kolege mogli posvetiti isključivo košarci.

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare