To je to što me zanima!

'Dobijem napadaj panike ako mi mobitel ostane bez signala'

Sara Jayne Widdowson (27) kaže da dobije napadaj panike ako joj mobitel ostane bez signala ili baterije. Otkucaji srca joj se ubrzaju, a ruke počnu znojiti i drhatati
Vidi originalni članak

Sara Jayne Widdowson (27) kaže da dobije napadaj panike ako joj mobitel ostane bez signala ili baterije. Otkucaji srca joj se ubrzaju, a ruke počnu znojiti i drhtati. Zbog toga ova mlada majka nikad ne izlazi iz kuće ako joj baterija nije najmanje na 60 posto.

Widdowson pati od nomofobije - straha od gubitka signala, pražnjenja baterije ili zaboravljanja mobitela. Kako se razvija tehnologija, tako i broj nomofobičara u svijetu stalno raste. 

Sara vjeruje da je okidač za njezinu fobiju bilo traumatično iskustvo iz djetinjstva, piše Mirror.

- Jednog dana vraćala sam se kući iz škole. Primijetila sam kako me prati muškarac u kombiju. Policija ga nikad nije pronašla, al ja se nisam nikad oporavila od tog događaja - kaže Sara objašnjavajući kako je to bilo u vrijeme kada mobiteli nisu bili u uporabi. 

- Da sam tada imala mobitel mogla sam pozvati nekog u pomoć - dodaje.

Sara je bila žrtva vršnjačkog zlostavljanja u školi.

- Zadirkivali su me zbog debljine i jer sam bila siromašna. Jednom su mu rastrgali školsku uniformu. Drugom prilikom su mi utrljali jaja i brašno u kosu. Mislim da bi mi bilo lakše da sam imala mobitel. Onda bi nazvala majku i sve joj rekla - izjavila je.

Kao tinejžderka je dobila prvi mobitel i kaže da joj je otad laknulo. Može stupiti u kontakt s obitelji kad god poželi i ne osjeća se usamljeno. 

No s vremenom je njezina ovisnost o mobitelu postajala sve veća. 

- Otkad sam rodila sina Coreyja stalno zamišljam najgore scenarije i mislim kako će mu se nešto loše dogoditi, a da mu u tom trenutku nitko neće moći pomoći  - objašnjava.

Sara punjač za mobitel uvijek ima sa sobom u automobilu, a nekoliko ih je ostavila i u domovima svojim prijatelja. Kod kuće, za svaki slučaj, čuva i staru Nokiju jer ima izdržljiviju bateriju od  iPhonea. Najveći problem joj predstavlja loš signal.

- Otkad smo se preselili u novu kuću zabrinuta sam zbog lošeg signala. Ako znam da će me netko znati, moram biti sigurna da sam na lokaciji na kojoj je signal jak - kazala je Sara.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Filomena 20.07.2016.

    simptomi ovisnosti o mobitelu...hitno liječenje

  • montello 19.07.2016.

    ova nije baš sva svoja

  • vozi Miško 18.07.2016.

    Možda i da sinu Coreyju nabaviš mali mobitel da te uvijek može nazvati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare