Obavijesti

News

Komentari 72

'Dobijem napadaj panike ako mi mobitel ostane bez signala'

'Dobijem napadaj panike ako mi mobitel ostane bez signala'
3

Sara Jayne Widdowson (27) kaže da dobije napadaj panike ako joj mobitel ostane bez signala ili baterije. Otkucaji srca joj se ubrzaju, a ruke počnu znojiti i drhatati

VIDEO

Sara Jayne Widdowson (27) kaže da dobije napadaj panike ako joj mobitel ostane bez signala ili baterije. Otkucaji srca joj se ubrzaju, a ruke počnu znojiti i drhtati. Zbog toga ova mlada majka nikad ne izlazi iz kuće ako joj baterija nije najmanje na 60 posto.

Widdowson pati od nomofobije - straha od gubitka signala, pražnjenja baterije ili zaboravljanja mobitela. Kako se razvija tehnologija, tako i broj nomofobičara u svijetu stalno raste. 

Sara vjeruje da je okidač za njezinu fobiju bilo traumatično iskustvo iz djetinjstva, piše Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jednog dana vraćala sam se kući iz škole. Primijetila sam kako me prati muškarac u kombiju. Policija ga nikad nije pronašla, al ja se nisam nikad oporavila od tog događaja - kaže Sara objašnjavajući kako je to bilo u vrijeme kada mobiteli nisu bili u uporabi. 

- Da sam tada imala mobitel mogla sam pozvati nekog u pomoć - dodaje.

Sara je bila žrtva vršnjačkog zlostavljanja u školi.

- Zadirkivali su me zbog debljine i jer sam bila siromašna. Jednom su mu rastrgali školsku uniformu. Drugom prilikom su mi utrljali jaja i brašno u kosu. Mislim da bi mi bilo lakše da sam imala mobitel. Onda bi nazvala majku i sve joj rekla - izjavila je.

Kao tinejžderka je dobila prvi mobitel i kaže da joj je otad laknulo. Može stupiti u kontakt s obitelji kad god poželi i ne osjeća se usamljeno. 

No s vremenom je njezina ovisnost o mobitelu postajala sve veća. 

- Otkad sam rodila sina Coreyja stalno zamišljam najgore scenarije i mislim kako će mu se nešto loše dogoditi, a da mu u tom trenutku nitko neće moći pomoći  - objašnjava.

Sara punjač za mobitel uvijek ima sa sobom u automobilu, a nekoliko ih je ostavila i u domovima svojim prijatelja. Kod kuće, za svaki slučaj, čuva i staru Nokiju jer ima izdržljiviju bateriju od  iPhonea. Najveći problem joj predstavlja loš signal.

- Otkad smo se preselili u novu kuću zabrinuta sam zbog lošeg signala. Ako znam da će me netko znati, moram biti sigurna da sam na lokaciji na kojoj je signal jak - kazala je Sara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!