To je to što me zanima!

Dobili su zatvorske kazne: Uzimali junad i varali farmere

Svjedoci, oštećeni poljoprivrednici su kazali kako su „kupci“ došli crvenim kamiončićem i utovarenu stoku vozilu u klaonicu, a da prodavatelji od toga nisu vidjeli novac koji im je obećan isplatiti na tekuće račune
Vidi originalni članak

Na koprivničkom Općinskom sudu, nepravomoćno su osuđene tri osobe na zatvorske kazne jer su varali farmere od kojih su uzimali junad koju nisu plaćali.

Prvo okrivljeni Lj. B. (47) je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. II. okrivljeni R.R. (50) je dobio 8 mjeseci koliko je dobila i III. okrivljena C. F. (33). Uhodani trojac koji je višestruko osuđivan, i ima podulji zatvorski staž, a II. okrivljeni se i trenutno nalazi u zatvoru. Čak su osuđivani i u inozemstvu.

Lopovski trojac je dogovarao s vlasnicima OPG-a na području Prigorja, koristeći tvrtku koja nije imala novca i preko nje preuzimali stoku, znajući kako ju neće nikada platiti. Na taj su način prevarili stočare za iznose koji su se u pojedinim „kupnjama“ penjali i na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Doduše, u pojedinim slučajevi su i dali neku sitnu kaparu, ali dalje ništa od toga. Uglavnom su „operirali“ na području Sv. Petra Orehovca, Svete Helene i susjednih mjesta pri čemu su bili „izdašni“ u pregovorima kod „kupnje“ jer su pristajali i na cijene od 15 kuna po kilogramu žive vage.

Svjedoci, oštećeni poljoprivrednici su kazali kako su „kupci“ došli crvenim kamiončićem i utovarenu stoku vozilu u klaonicu, a da prodavatelji od toga nisu vidjeli novac koji im je obećan isplatiti na tekuće račune. 

Foto: Ilustracija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cipelcug 08.09.2019.

    Biznis, biznis na domaći način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare