To je to što me zanima!

Dobio 38 god. za ubojstvo žene i njene kćeri u Ozlju

Mirko Mihićinac je nasred ulice u Ozlju lani ubio suprugu Anicu i njenu kćer Ivanu Lešković. Htio je ubiti i njenog muža Danijela. Ubojstva je planirao
Vidi originalni članak

Mirko Mihićinac (53) kriv je za ubojstvo supruge Anice (69) i njezine kćeri Ivane Lešković (30), za pokušaj ubojstva Ivaninog supruga Danijela (39) te za dovođenje u opasnost života troje maloljetne djece u dobi od pet, 10 i 11 godina. Na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno su ga osudili na jedinstvenu kaznu od 38 godina.
Predsjednik sudskog vijeća obrazložio je da je za teško ubojstvo Anice u centru Ozlja dobio 20 godina zatvora. Ubojstvo je okarakterizirao kao podmuklo, izvršeno na bezobziran način zbog toga što je Mirko iskoristio Aničino povjerenje i namamio je do svog auta nudeći joj dokumente, gdje ju je i upucao. Također navode da je Mirko planirao ubojstvo, jer je dan ranije kupio pištolj. Za ubojstvo Ivane Lešković dobio je 15 godina zatvora, uz obrazloženje da ju je također ubio na bezobziran način, pucajući joj u leđa, sa tri hica. Ubojstvo je okarakterizirano kao osvetu jer je u svoj dom primila majku nakon što je napustila Mirka. Za pokušaj ubojstva Ivaninog supruga Danijela dobio je pet godina zatvora, a pokušao ga je ubiti samo zato jer je u rodu sa Ivanom i Anicom, te jer ih je svojim autom dovezao u Ozalj. Za ugožavanje života troje malodobne djece Mirko je dobio dvije godine zatvora. Jedinstvena kazna je nešto umanjena od najveće kazne zatvora iz razloga što je optuženik za događaja bio smanjeno ubrojiv.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 25sat 04.02.2010.

    Dovoljno da ne dočeka slobodu ! Ako i iziđe van sa 90 godina, neće biti opasan.

  • San Quentin 04.02.2010.

    Prava šteta što to isto nije učinio u Texasu, bio bi za 5 godina 2m pod zemljom.Žrtvama pokoj duši.

  • oblokonco 04.02.2010.

    Sad žalba, pa na vrhovni sud - i fala bogu tamo će mu smanjiti na 6.5-8.5 god. NIKAKO ne mogu zaboraviti to od prije par dana, još se tresem od nervoze i bijesa-A VI????

Komentiraj...
Vidi sve komentare