To je to što me zanima!

On nikad neće izaći iz zatvora: Ostavio je sina da umre u autu

Sutkinja je na izricanju presude rekla da je riječ o 'užasavajućem i stravičnom zločinu' budući da je Harris 'lagodno odšetao i ostavio to dijete da umre u vrućem automobilu'
Vidi originalni članak

Nakon što je prošli mjesec proglašen krivim jer je namjerno ostavio svojeg dvogodišnjeg sina da umre u vrućem automobilu, sutkinja Vrhovnog suda okruga Cobb Mary Staley Clark, osudila je u ponedjeljak Justina Rossa Harrisa (36) na kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja, javlja BBC. 

Podsjetimo, dječak je preminuo u lipnju 2014. na parkiralištu u Atlanti, u Georgiji. Ostao je vezan na sjedalici u automobilu sedam sati dok je vani bio 31 stupanj Celzija. U autu je, pak, temperatura dosezala i 49 stupnjeva te je dječak nakon nekoliko sati u užarenom vozilu preminuo. Obdukcija je pokazala da je Cooper umro od hipertermije, odnosno, stanja povišene tjelesne temperature

Njegov je otac tvrdio kako je smrt dječaka bila nesretan slučaj te da je na dijete zaboravio.

No, tijekom suđenja objavljene su lascivne poruke koje je slao maloljetnicama dok mu je sin umirao u automobilu. Uz to, otkriveno je kako je na internetu pretraživao pojmove poput "djeca u vrućim autima" te "kako preživjeti zatvor". Tužitelji su tvrdili i da je Harris želio ostaviti ženu, ali da to nije mogao sve dok im je sin živ.

Sutkinja je na izricanju presude kazala kako je riječ o 'užasavajućem i stravičnom zločinu' budući da je Harris 'lagodno odšetao i ostavio to dijete u vrućem automobilu da se preznojava i naposljetku umre'.

Upravo zbog toga je Harrisu dodala još 32 godine zatvora, što je najviša moguća kazna za ovaj zločin i što je bilo u skladu s onim što su tražili tužitelji. Kako je Harris prethodno osuđen za okrutnost prema djeci te za seksualne zločine, ukupno mu je određena doživotna zatvorska kazna.

Dok je na izricanju presude slušao svoju sudbinu, Harris nije pokazivao nikakve emocije. Samo je mirno sjedio u zatvorskom dijelu vezan lisicama za noge.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • sandstorm 07.12.2016.

    Pa zasto prave djecu!!!!

  • acivij 07.12.2016.

    Bravo za sutkinju, tako i treba. Za takve nema oprosta. Teškim dečkima stiže debela švalerka. Kada se izguštaju neka mu pogase svjetla, ali polako

  • Danijel.B 06.12.2016.

    U hrvatskoj bi dobio max 5g zatvora

Komentiraj...
Vidi sve komentare