Obavijesti

News

Komentari 36

On nikad neće izaći iz zatvora: Ostavio je sina da umre u autu

On nikad neće izaći iz zatvora: Ostavio je sina da umre u autu
1

Sutkinja je na izricanju presude rekla da je riječ o 'užasavajućem i stravičnom zločinu' budući da je Harris 'lagodno odšetao i ostavio to dijete da umre u vrućem automobilu'

VIDEO

Nakon što je prošli mjesec proglašen krivim jer je namjerno ostavio svojeg dvogodišnjeg sina da umre u vrućem automobilu, sutkinja Vrhovnog suda okruga Cobb Mary Staley Clark, osudila je u ponedjeljak Justina Rossa Harrisa (36) na kaznu doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja, javlja BBC. 

Podsjetimo, dječak je preminuo u lipnju 2014. na parkiralištu u Atlanti, u Georgiji. Ostao je vezan na sjedalici u automobilu sedam sati dok je vani bio 31 stupanj Celzija. U autu je, pak, temperatura dosezala i 49 stupnjeva te je dječak nakon nekoliko sati u užarenom vozilu preminuo. Obdukcija je pokazala da je Cooper umro od hipertermije, odnosno, stanja povišene tjelesne temperature

Njegov je otac tvrdio kako je smrt dječaka bila nesretan slučaj te da je na dijete zaboravio.

No, tijekom suđenja objavljene su lascivne poruke koje je slao maloljetnicama dok mu je sin umirao u automobilu. Uz to, otkriveno je kako je na internetu pretraživao pojmove poput "djeca u vrućim autima" te "kako preživjeti zatvor". Tužitelji su tvrdili i da je Harris želio ostaviti ženu, ali da to nije mogao sve dok im je sin živ.

Sutkinja je na izricanju presude kazala kako je riječ o 'užasavajućem i stravičnom zločinu' budući da je Harris 'lagodno odšetao i ostavio to dijete u vrućem automobilu da se preznojava i naposljetku umre'.

Upravo zbog toga je Harrisu dodala još 32 godine zatvora, što je najviša moguća kazna za ovaj zločin i što je bilo u skladu s onim što su tražili tužitelji. Kako je Harris prethodno osuđen za okrutnost prema djeci te za seksualne zločine, ukupno mu je određena doživotna zatvorska kazna.

Dok je na izricanju presude slušao svoju sudbinu, Harris nije pokazivao nikakve emocije. Samo je mirno sjedio u zatvorskom dijelu vezan lisicama za noge.

Justin Ross Harris in Cobb County Magistrate Court during his murder trial in Marietta Georgia
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...