To je to što me zanima!

Dobio je otkaz prije 12 godina: Tužio državu i dobio 8000 eura

Franko Peruško (62) se na otkaz žalio tadašnjem ministru policije Šimi Lučinu, ali mu ministar na žalbu nije odgovorio u 30 dana. Peruško je pravdu tražio na sudu
Vidi originalni članak

Franko Peruško (62) radio je 25 godina kao domar u Ministarstvu unutarnjih poslova. Dobio je otkaz 2001. godine kao višak radne snage.

Peruško se na otkaz žalio tadašnjem ministru Šimi Lučinu, ali mu ministar na žalbu nije odgovorio u roku od 30 dana, što je bio dužan. Peruško je pravdu tražio na sudu, a predmet je uz niz žalbi završio u pravnoj zavrzlami jer je Peruško na kraju podnio dvije tužbe Upravnom sudu u Puli. Jednu je povukao, ali je sud zaključio da je time odustao i od druge tužbe. Tim zaključkom su Perušku prekršili pravo na “pristup sudu”. Europski sud za ljudska prava odlučio je da mu pripada odšteta od 8000 eura.

- Sad ćemo tu pravomoćnu presudu morati dati na Upravni sud radi realizacije odštete. Dan danas ne znam zašto su me maknuli s radnog mjesta - rekao je Peruško Novom listu.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Kardinal 12.02.2013.

    To isto nekadašnje ministarsko đubre je stavljalo ljude iz MUP-a na rapolaganje Vladi RH, a zatim ih se otpuštalo i to kršeći im Ustavom RH-e jamčeno pravo na pravično vođenje sudskog postupka ako još pamtim to je iz čl. 14, 29. i mislim još jedan ali nebitno je za sveukupno poimanje narečenog. Dakako da se lik pobrinuo da potpisnik tih izvršnih odluka bude suprug plesačice na štangi.

  • mangup@dj 12.02.2013.

    pa drug šime se izborio da bude na čelu gey parade to je bilo sve što je on napravio u svojoj ministarskoj karijeri

  • 12.02.2013.

    Naše pravosuđe radi brzinom munje. Pitanje je samo: može li tih 8000 eura nadoknaditi čovjeku 12 godišnjih plaća + nerviranje i sudske troškove? To bi trebalo biti 80000 eura !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare