To je to što me zanima!

Dobio kaznu od 121.000 eura jer je prebrzo vozio: 'Počeo sam usporavati, ali bilo je prekasno'

Finska nema fiksne kazne za prebrzu vožnju već se one određuju prema prihodima, a na nju utječe i to je li vozač ranije kažnjavan. Finski milijunaš već je dva puta platio visoke kazne za istu stvar...
Vidi originalni članak

Finski multimilijunaš Anders Wiklöf (76) dobio je kaznu od čak 121.000 eura zbog prebrze vožnje nakon što je prekoračio brzinu za 30 kilometara na sat u odnosu na dozvoljenu. U Finskoj se, naime, kazne izriču prema prihodima prijestupnika, ali i ranijim prekršajima. 

Milijunaš je za strane medije rekao kako mu je žao i da je počeo usporavati u vožnji, ali da očito nije to napravio na vrijeme. Dodao je i kako se ograničenje brzine promijenilo sa 70 km/h na 50, a on je u tom trenutku vozio 82 km/h. 

'RADIO JE BEZ DOZVOLE' Kakav apsurd! Popravio rupu na cesti pa dobio kaznu. Rekli mu da sve vrati u prvobitno stanje

No, policija mu nije izrekla toliku kaznu samo zbog njegovih prihoda, već i zato što je već dva puta bio kažnjen. Oduzeta mu je i vozačka dozvola na 10 dana, prenosi Guardian. Već je 2018. kažnjen sa nešto više od 63.000 eura, a pet godina kasnije je dobio kaznu od 95.000 eura za isti prekršaj. 

SVALIO KRIVNJU Pijani vozač u SAD-u policiji se opravdavao suludim razlogom: Nisam ja vozio, već moj pas!

Sličan sustav kažnjavanja kao Finska, onaj u odnosu na prihode, koristi i Švicarska. Najveća kazna koju su do sada izdali u toj zemlji bila je 1,1 milijun eura i to Šveđaninu koji je vozio 290 km/h. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • max2017 07.06.2023.

    HR ima idealnu situaciju za sve milijunaše i divljake,.............Guli se bokce za 20 kmh a njih se gladi za 270........

  • 07.06.2023.

    Kad bi kod nas tako kaznili nebi imali prihoda jer ionako svi rade za minimalac ostalo se dobije na Crno 😂😂😂😂

  • 07.06.2023.

    Mi smo desetljećima udaljeni od Finske ili bilo koje uređene zemlje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare