To je to što me zanima!

Dobio mjesec dana pritvora: Rekao da se ne sjeća ubojstva

Osumnjičeniku sam odredila jednosmjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na dvoje svjedoka koja imaju potrebna saznanja u ovom predmetu, rekla je sutkinja nakon ispitivanja Ivice H. (70)
Vidi originalni članak

Ivica H. (70) osumnjičen za ubojstvo godinu dana starije sestre Milke u subotu ujutro je s kaznenom prijavom doveden pred županijskog državnog odvjetnika, a potom i suca istrage Županijskog suda u Karlovcu. Sedmadesetogodišnjak, vezan lisicama i s vidljivom ozljedom prsta lijeve ruke na sud je doveden u pratnji policije. Tijekom privođenja nije pokazivao nikakve emocije.

POGLEDAJTE SNIMKU PRIVOĐENJA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sumnjiče ga da je u četvrtak oko 20 sati u mjestu Smoljanac u Općini Plitvička jezera u obiteljskoj kući na smrt izbo svoju sestru. Ubojstvu je navodno prethodila svađa, nakon čega je Ivica nožem nasrnuo na sestru. Ona je uspjela od njega pobjeći, no kod automobila parkiranog u dvorištu je preminula od zadobivenih ozljeda.

- Postoji osnovana sumnja da je 70-godišnjak u večernjim satima 21. svibnja 2020. u obiteljskoj kući u mjestu Smoljanac, nakon svađe nožem usmrtio 71-godišnju hrvatsku državljanku, članicu obitelji. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da će ponoviti kazneno djelo - kažu u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu nakon ispitivanja osumnjičenika. Istražna sutkinja Sanda Janković prihvatila je prijedlog i osumnjičeniku odredila jednomjesečni istražni zatvor, čemu se osumnjičenik nije protivio. Na ispitivanju kod županijskog državnog odvjetnika je rekao da se ne sjeća događaja.

PLITVICE: UBOJSTVO ZBOG IMOVINE? 'Nasrnuo je nožem na nju, ona je pobjegla, ali ju je dostigao...'

- Osumnjičeniku sam odredila jednosmjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na dvoje svjedoka koja imaju potrebna saznanja u ovom predmetu, a kako se radi o maloj zajednici na njih bi mogao utjecati, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ili sličnog, obzirom da se radi o teškom djelu krvnog delikata sa smrtnom posljedicom, a postupci osumnjičenika ukazuju na brutalnost kada je u alkoholiziranom stanju, u kakvom je bio u vrijeme počinjenja – kazala je Sanda Janković, istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 24.05.2020.

    Hmmmm... Dobra fora!!! Ne sjećam se. Javite kako je prošao na suđenju pa ću ja probati s istom forom.!!!Do tada ću ja pronaći Banku koja ima odgovara... 🤭

  • Krešo_1_1 23.05.2020.

    Takvi kepeci su najgorji ljudi. Iskomplesirani do bola

  • Dr.LOVE 23.05.2020.

    Netko ti stane na žulj, smeta ti, treba se ga riješiti ... napiješ se ... i odeš ga ubiti. Poslije kada dođe suđenje, ničega se ne sjećaš i čekaš da ti izreknu olakšavajuće okolnosti ! Ovo kao da čitam roman od Agathe Christie

Komentiraj...
Vidi sve komentare