To je to što me zanima!

Dobra vijest za Vladu: S&P nam je potvrdio kreditni rejting

No, S&P smatra da postoji 33 posto šanse za snižavanjem rejtinga tijekom iduće godine, ako količina i brzina reformi neće biti dovoljni za održivi gospodarski rast
Vidi originalni članak

Standard & Poor's, svjetska agencija za kreditne rejtinge, potvrdila je u utorak važeći kreditni rejting Hrvatske za dugoročno i mkratkoročno zaduživanje u stranoj i domaćoj valuti 'BBB-'. Riječ je o najnižem rejtinga za koju S&P  još preporuča ulaganja.

No, u agenciji su potvrdili i najavljenu negativnu prognozu. S&P smatra  kako potencijal hrvatskog gospodarskog rasta ograničavaju izazovi vezani uz konkurentnost. Tvrde da imamo rigidno tržište rada i preveliki javni sektor. No, S&P smatra kako Vlada provodi fiskalnu konsolidaciju i reforme koje bi mogle pomoći rastu gospodarstva.

Ipak, agencija smatra da i dalje postoji 33 posto šanse za snižavanjem rejtinga tijekom iduće godine, ako količina i brzina reformi, posebice onih koje su vezane uz tržište rada i javni sektor, neće biti dovoljni da osiguraju održivi gospodarski rast. 

Podsjetimo, i agencija Fitch je početkom ožujka potvrdila hrvatskoj isti rejting. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kizo1007 03.04.2012.

    čemu se mi veselimo, bolje da se zovemo KARABATIĆLAND

  • kondor111 03.04.2012.

    Nisu oni svjesni da smo mi Bermudski trokut europske ekonomije i da nikakvi zakoni kod nas ne vrijede...

  • zodijak111 03.04.2012.

    Samo odgađaju neizbježno

Komentiraj...
Vidi sve komentare