To je to što me zanima!

'Dobre su to vijesti, mjere su bile pravovremene i adekvatne, ušli smo u krizu puno spremniji'

Kreditna agencija Standard & Poor's (S&P;) potvrdila je investicijsku razinu kreditnog rejtinga za Hrvatsku i potvrdila stabilne izglede za buduća kretanja.
Vidi originalni članak

O tom izvješću je novinarima govorio i ministar financija Zdravko Marić, koji je kazao kako su pred sve zemlje stavljeni veliki izazovi zbog koronakrize.

 - Ovo su dobre vijesti za Hrvatsku, mjere koje smo stavili u funkciju bile su pravovremene i adekvatne, ušli smo sada u ovu krizu puno spremniji nego što je bilo slučaj u onoj prošloj krizi - kazao je ministar Marić.

Istaknuo je kako su veliki fokus stavili na fiskalnu politiku, a to je pridonijelo tome da smo sada imali toliko veliki manevarski prostor.

ANDREJ PLENKOVIĆ: 'Zadržavanje kreditnog rejtinga potvrđuje povjerenje u to kako ova Vlada upravlja krizom'

- Provedba reformi ne bi trebala biti upitna, ovo je dodatni poticaj svima da se reforme nastave. To je velika prilika unatoč svim izazovima. Što se tiče njihovih projekcija, one su nešto bolje nego što su bile originalno. Mi ćemo idući tjedan na Vladi usvajati smjernice fiskalne politike pa ćete čuti i naše brojke, ali i mi očekujemo bolje izvršenje nego što smo planirali tamo u svibnju - rekao je Marić te naglasio da je izvjesno da puni oporavak ne možemo očekivati prije kraja 2022. godine.

- Potvrdilo se i da u dobrim vremenima treba puno raditi, jer nikad ne znate kakva se situacija može dogoditi. Jedino nam odgovorno ponašanje na svakom području može garantirati prolazak kroz ovakvu krizu - zaključio je Marić.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jambresic_1 20.09.2020.

    Probajte se riješiti kredita a ne razmišljati kako doći novi.

  • abrakadabraka 19.09.2020.

    jako dobro

  • 19.09.2020.

    Hdz mafiju ne mogu smisliti i ne volim cuti za adz ali ovaj covjek kao da nema veze s njima,ili je se dobro maskirao ili je stvarno Ok,nadam se da je ovo drugo jer je uvijek normalan,pogledajte samo njegove intervjue,na svako pitanje pametno odgovara i ne bahati se kao ostali atz-ovci

Komentiraj...
Vidi sve komentare