To je to što me zanima!

Ovako dobro raspoloženi Plenki izgleda dok pleše šokačko kolo

U sklopu Vinkovačkih jeseni u nedjelju je bio svečani mimohod, najposjećenija je najspektakularnija priredba. Na kraju manifestacije svi su sudionici zaplesali, a pridružio im se i premijer
Vidi originalni članak

Vinkovačkim ulicama i trgovima u nedjelju je prošlo više od 4.500 članova iz 76 folklorne skupine, 30 konjskih zaprega i 20 jahača, sudionika 53. Vinkovačkih jeseni.

Sa središnje pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića, u nazočnosti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića te drugih gostiju, mimohod su pratili i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mimohod je završio velikim slavonskim kolom sudionika i posjetitelja, koji su organizatori Vinkovačkih jeseni nazvali najvećim šokačkim kolom na svijetu, a u kojem je na glavnoj pozornici zaplesao i premijer Andrej Plenković te ostali uzvanici. 

Svečani mimohod najsvečanija je i najspektakularnija priredba Vinkovačkih jeseni koju svake godine pogleda nekoliko desetaka tisuća gledatelja duž gradskih ulica i trgova. Održava se posljednjeg dana ove tradicijske manifestacije.

53. Vinkovačke jeseni završavaju večeras trećim dijelom Državne smotre hrvatskoga izvornog folklora.

 

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Vrac666 17.09.2018.

    Mogo bi u Irsku malo da posjeti Slavonce više ih je tamo nego u Slavoniji sigurno bi ga srdačno dočekali

  • Papatest 16.09.2018.

    To su oni hrvati kaj su se posrbili u Vojvodini za besplatne uđbenike na čirilici.Normalno je da se Plenki dobro oseća među svojima

  • petar10_1 16.09.2018.

    Pola Slavonije se iselilo za vrijeme Plenkoviceve tiranije ....kako ga nije sram uopce se pojavit tamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare