To je to što me zanima!

Doček na aerodromu: Iz Libije se vratio i Thompsonov kum

Radnici Montmontaže su bili u Bengaziju. Skrivali su se u kući. Nisu se uspjeli ukrcati na turske brodove pa ih je na kraju talijanski vojni brod evakuirao na Maltu
Vidi originalni članak

Pjevača Marka Perkovića Thompsona novinari su u nedjelju navečer zatekli u kafiću u Zrčanoj luci Zagreb. Na pitanje što radi na aerodormu odgovorio je kratko 'Čekam kuma'. Ubrzo se uspostavilo da je njegov kum Hrvoje Goreta jedan od radnika Montmontaže koji su se večeras vratili iz Libije. Čim je vidio kuma, Thompson se nasmiješio i zagrlio ga. Obojica nisu bili raspoloženi za izjave te su se brzo uputili prema izlazu. 

Uz Hrvoja vratilo se još 19 radnika. Riječ je o 12 Hrvata, sedam Srba i jednom Kinezu. U Zagreb su došli preko zračnih luka u Beču i Rimu. Radnik Agović Ragib rekao je novinarima kako putuju još od utroka te da su u Bengaziju morali ostati dan duže zbog nemirnog mora. Šef gradilišta Montmontaže u Libiji i organizator povratka radnika Slavko Cvijanović je rekao kako im je 80 posto opreme uništeno te kako se ljudi u Libiji boje za svoje živote. 

Radnici Montmontaže su, podsjetimo, radili u Bengaziju, a od izbijanja prosvjeda skrivali su se u jednoj kući. Obiteljima su javljali kako se u gradu čuju pucnjevi te kako se boje za svoje živote. Prvo su ih trebali evakuirati turski brodovi, no zbog velikog broja turskih radnika na kraju ih je talijanski vojni brod odvezao na Maltu. S Malte su zrakoplovima otišli za Beč i Rim te otamo u nedjelju stigli u Zračnu luku Zagreb. 

Tajnom akcijom izvlače 26 radnika Crosca

U Libiji se nalazi još 60-ak hrvatskih radnika. Najteže će biti evakuacija 26 radnika Crosca koji se nalaze u Kufri, u unutrašnjosti Libije. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun kaže kako su u tijeku akcije koje prethode evakuaciji radnika Crosca te da zbog osjetljivosti akcije ne smije otkrivati detalje, piše Novi list.  

Idi na 24sata

Komentari 79

  • user_88208 03.03.2011.

    hahahahahhahahahahahhahahahahahhaha eto vidis kakav si covjek!!! blati okolo a sebe se sramis:))) jado jadni

  • user_88208 03.03.2011.

    ****admin**** Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 1. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • ribica11 02.03.2011.

    Nekad se stvarno zapitam kud ide ovaj svijet??!!! Najbitnije je da se čovjek vratio živ i zdrav bez obzira tko je i što je.... I lijepo je što ga je dočekao njegov kum,koji je u ovom slučaju Thompson,što je medijima zanimljivo,a vidim i nama je zanimljivo čim komentiramo,ali naravno mi smijemo,a mediji ne!!! I nije istina da se za druge nije pisalo,izvještavalo se i dočekivalo na aerodromu i ostale,tako da svi vi što gadite ljude koje ne poznajete dovoljno govorite o sebi!! Vjerujem da ste se našli u istoj situaciji da bi i vas vaši bližnji dočekali,bili oni poznati ili ne,jer to je na kraju krajeva i normalno!!!! Tako da,što se mene tiče nek ste se vi momci vratili živi i zdravi,to je najbitnije!!!! Sretno!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare