To je to što me zanima!

Dodik: Nikolić je u pravu, nije bilo genocida u Srebrenici

Naravno da je netko u Haagu rekao kako je tamo bio genocid ograničenih razmjera i da su ga počinili pojedinci. Ti pojedinci su odgovarali, kazao je Milorad Dodik
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić dobio je, očekivano, potporu predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika u obrani stava kako u Srebrenici nije bilo genocida.

- Pa i nije Srebrenica bila genocid. Ja to stalno govorim. Naravno da je netko u Haagu rekao kako je tamo bio genocid ograničenih razmjera i da su ga počinili pojedinci. Ti pojedinci su odgovarali. Zašto bi ovdje cijeli jedan narod bio maltretiran tom pričom? - izjavio je Dodik, a prenijela je Srna.

Govoreći o Kosovu, Dodik drži kako je Srbiji, "u nacionalnom smislu" prioritet Republika Srpska, a ne Kosovo koji Srbija treba riješiti "na pragmatičan način" jer " integracija Albanaca u Srbiju više nije moguća".

Podsjetio je da RS, kada je Priština proglasila neovisnost, nije to iskoristila da i sama proglasi neovisnost.

- Mi smo tada imali priliku reći - ako mogu oni, možemo i mi u RS, ali nismo to učinili zato što je Srbija u svojoj službenoj politici pozvala na politiku teritorijalnog kontinuiteta - rekao je Dodik, prenosi večernji.hr.

Idi na 24sata

Komentari 321

  • Maroje1 12.06.2012.

    Priznati tzv RS bilo bi priznati etničko čišćenje kao sredstvo za osnivanje države. To se nije još dogodilo u svijetu pa neće ni kod nas. Jedino to Dodik i ekipa ne razumiju, još sanjaju Veliku Srbiju. Priznati RS značilo bi i priznati veliku Srbiju, koja bi graničila velikom dužinom sa Hrvatskom, što bi dovelo u trajno pitanje opstojnost Hrvatske. Pogotovo što bi iracionalna politika RS vjerojatno pozvala Ruse da postave svoje vojne baze i tako zacementiraju stanje. Zaboravlja Dodik da je 90% rušenja, pljački i napada na Hrvatsku dolazilo iz RS. Zaboravljaju da mi ne zaboravljamo. Stoga očekujemo malo više obazrivosti a manje bahatosti bez pokrića. RS je strateško pitanje za Hrvatsku i njenu opstojnost, stoga nećemo dozvoliti njeno osamostaljenje i pripajanje Srbiji

  • Maroje1 12.06.2012.

    za @Novi Sad Srbija druze tvoj stav pokazuje zasto ste izgubili sve ratove u povijesti i zasto ste bili pod Turcima 500 godina. Zato jer ne sagledavate stvarnost realno. Stvarnost je da ste prisvojili 90% oruzja 4. vojske u EU. Stvarnost je da ste protiv sebe imali 10x slabije naoruzane Hrvate i Bosnjake. Stvarnost je i da je Slobo mobilizirao Srbe iz SRBIJE jednako kao sto je Franjo mobilizirao Hrvate. Ali stvarnost je i da je velik dio tih Srba izbjegao mobilizaciju jer su znali da ce ostaviti kosti ovdje. I pored svega toga izgubili ste rat. Ne radi toga jer Slobo nije mobilizirao Srbiju vec zbog svoje nesposobnosti da ratujete kao hrabri borci. Slobo je istrosio resurse, benzina vise nije bilo, potrosio pare za ratovanje, to je razlog sto nije poslao dodatne kontigente Srba jer bi svi izginuli i masovno su izbjegavali mob. - to je svima jasno osim vama. Ako niste mogli sa svom onom armijom osvojit Vukovar koji je bio pred nosom Beograda, a mi prakticki nenaoruzani, bilo je jasno da cete i pored silnog naoruzanja izgubiti rat. Srbija je propustila povijesnu sansu da sa silnim opljackanim oruzjem osvoji Hrvatsku i BiH. Srbija to nije uspjela i nikad vise takve prilike nece biti. U uvjetima ravnopravnog naoruzanja Srbija nema nikakve sanse. To Dodik ne shvaca i ne zna da cemo mu razmontirati tu genocidnu tvorevinu. Ne postoji sansa da Hrvatska dozvoli u miru da se napravi valika Srbija duz citave njene granice. Zivi bili pa vidjeli

  • dahhmal 12.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare