To je to što me zanima!

Nagrada 'Luka Ritz' dodijeljena je srednjoškolcu iz Sesveta

U 11 je sati održana dodjela godišnje Nagrade 'Luka Ritz', a ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i majka Luke Ritza uručili su je Domagoju Topiću
Vidi originalni članak

Unatoč samo jednoj prijavi i prethodnoj odluci da dodjele ove godine uopće neće biti, ona je ipak uručena jedinom prijavljenom kandidatu - Domagoju Topiću, učeniku 3.a razreda Gimnazije Sesvete. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nagradu su mu zajednički uručili ministar Šustar i Suzana Ritz, a Povjerenstvo je odlučilo da Domagoj Topić zaslužuje nagradu zbog realizacije predstave 'Hej, i ja sam tu' koja progovara o problemima vršnjačkog nasilja te kao takva promiče toleranciju i školu bez nasilja. 

Uz priznanja i skulpture, učeniku je dodijeljena i godišnja stipendija u iznosu od tisuću kuna mjesečno, a posebno je priznanje dobila i Gimnazija Sesvete.  

 

 

Podsjećamo, Nagrada 'Luka Ritz' trebala je biti dodijeljena 12. lipnja, na sedmu obljetnicu smrti Luke Ritza. Ona je prvobitno ukinuta bez ikakvog obrazloženja iz ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon što je reagirala javnost, ministar Šustar se ispričao i odlučio da će nagrade ipak biti. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • cornelie 23.06.2016.

    sramota.ali dodjeliti neku debilnu nagradu za celbrity osobu s najboljim stilom smo u prvim redovima puno do bola.ali nešto konstruktivno za djecu to Ne prolazi.možda da su klinci u školama dodjeljivali nagrade za naj cajku e to bi prošlo u našoj rvackoj sigurno.

  • VaMaLuNo 23.06.2016.

    Zato sto je ova nagrada podbacila u smislu premalog broja prijava mogli bismo kriviti i učitelje, razrednike i ravnatelje skola koji su se definitivno trebali aktivirati u nominaciji primjerene djece i na taj način ohrabrivati pozitivu, a ovako ljudi sa negativnim komentarima prolaze umjesto da ih bude sram

  • 23.06.2016.

    Trea ukinuti tu glupu nagradu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare