To je to što me zanima!

Dok su istraživali mladića (29) zbog pokušaja ubojstva, uhitili drugog zbog provala i šverca

Mladić (29) dovezao se taksijem u blizini kuće 40-godišnjaka u Južnoj ulici. Posvađali su se, a osumnjičeni je prema njemu ispalio nekoliko hitaca te ga ranio u rame i teško ozlijedio
Vidi originalni članak

Zagrebački policajci su proveli kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom kojega sumnjiče za pokušaj ubojstva 40-godišnjaka te nad 35-godišnjakom zbog sumnje u tešku krađu te nedozvoljenu trgovinu duhanom.

Utvrdili su kako se 29-godišnjak, 6. siječnja oko 13.40 sati, s adrese prebivališta taxijem dovezao do obližnje ulice u zagrebačkoj Dubravi. Vozača je zatražio da ga kratko pričeka, a potom se pješice udaljio po Južnoj ulici, noseći preko lica zaštitnu masku, dok je preko glave prebacio kapuljaču.

Zaustavio se na kolniku Južne ulice, ispred obiteljske kuće u kojoj stanuje oštećeni, a koji se u međuvremenu pojavio na prozoru sobe na katu kuće. Posvađali su se da bi 29-godišnjak u jednom trenutku izvadio pištolj, koji je neovlašteno posjedovao, te ispalio nekoliko hitaca u smjeru oštećenog, u namjeri da ga ubije. Jedno zrno pogodilo je 40-godišnjaka u predjelu lijevog ramena, nakon čega osumnjičeni bježi.

PUCNJAVA U DUBRAVI Muškarac (40) stajao je pored otvorenog prozora kad su hici ispaljeni: Ima teške ozljede...

Ozlijeđenog je hitna pomoć žurno prevezla u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je zadobio tešku ozljedu opasnu po život.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, prilikom pretrage doma i drugih prostorija na adresi prebivališta 29-godišnjaka na području Dubrave, policajci su pronašli veću količinu kave u originalnoj ambalaži i veću količinu alata, za koje postoji sumnja da potječu iz više imovinskih kaznenih djela.

Tom prilikom je policija na adresi stanovanja osumnjičenog, uhitila i 24-godinjaka za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga.

Daljnjim radom policija je došla do saznanja kako je 35-godišnjak zajedno s još jednim, zasad nepoznatim muškarcem, 6. siječnja u večernjim satima došao na adresu na području Dubrave. Otišli su do stana oštećene 28-godišnjakinje, provalili u njega te ukrali tri narukvice, sat, prsten, naušnice te neutvrđenu količinu tableta. S ukradenim predmetima su pobjegli osobnim automobilom. Materijalna šteta iznosi oko 35.800 kuna.

PUCNJAVA U DUBRAVI Pucao u zgradu pa ranio čovjeka

Također, sumnjaju da je 35-godišnjak neutvrđenog dana na ilegalnom tržištu pribavio 18,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, kako bi ga dalje preprodavao. Navedeni duhan je otac osumnjičenog dragovoljno predao policajcima.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju obojicu osumnjičenih su predali pritvorskom nadzorniku te podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • rođo101 10.01.2021.

    a gdje merima koja je pretukla muža na prodaji borova?

  • user_140370 10.01.2021.

    palestina

  • MyLifeMatters 10.01.2021.

    Ja mislim da bi bilo najbolje da to Brazilci rjesavaju sami, oduvjek je tako bilo, ovako samo neki neduzni policajac moze stradati. Ako su u stanju ubit zbog 18kg duhana onda bi bilo najbolje povuci policiju i da vidimo jel stricek Darwin bio u pravu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare