To je to što me zanima!

Dokle, braćo, toliko skupo? Dok u SAD-u drastično pada cijena nafte, u Hrvatskoj slijedi kaos

Već tjednima, pa i mjesecima, svjedočimo rastu cijena na koje Vlada odluči reagirati državnom intervencijom u cijene, čime donekle stabilizira tržište, ali dugoročnog rješenja nema
Vidi originalni članak

Američka središnja banka (FED) zbog inflacije je odlučila povećati kamatne stope. Zbog toga su smanjene i procjene rasta ukupnoga gospodarstva, a to je za posljedice imalo pojavu straha od recesije, koji je uzrokovao drastičan pad cijena nafte. Tako sad, umjesto 123 dolara po barelu, koliko je cijena iznosila prije pet dana, jučer je barel koštao 109 dolara, a procjenjuje se da bi ta cijena trebala i dalje padati. S druge strane, u Hrvatskoj se od utorka očekuju nove cijene na benzinskim crpkama.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Barba iz Amerike 20.06.2022.

    Članak na razini najgoreg ruskog trola. Ako se tema ne razumije onda se o njoj ne piše. Imam prijedlog: pokušajte napraviti kalkulaciju cijene benzina i diesela. Prekontrolirajte to sa stručnjacima, objavite pa pričajte.

  • Zagy91 20.06.2022.

    Nafta Odosmo njena cijena pada i niza je 30% nego kad je bila 150 USD u zadnjoj financijskoj svjetskoj krizi a kod nas tada gorivo 2009 godine Sanader “branio” na 8 kn. Sad je barel nafte na 107 USD a gorivo se zamrzava na 13.50 kn pa tko je tu lud?’ Tko tu od medjunarodnih trgovaca mešetari?!? Ili su se čak udružili u kartel i dogovaraju cijene pa nas sve šišaju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare