To je to što me zanima!

Doktor Diklić oslobođen je i na ponovljenom suđenju: Nije kriv za smrt desetero pacijenata...

Državno odvjetništvo je tvrdilo da je Diklić zbog pogrešaka prouzročio smrt 10 pacijenata, a još dvojici narušio zdravlje. U ponovljenom suđenju ponovno je oslobođen krivnje
Vidi originalni članak

Davorin Diklić, bjelovarski kirurg, nepravomoćno je po drugi put oslobođen optužbe za 12 kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Diklić je 2013. godine optužen za nesavjesno liječenje čime je uzrokovana smrt 10 pacijenata, a teško je narušeno zdravlje kod još dva pacijenta. 

Na prvom suđenju koje je, kao i ovo, bilo zatvoreno za javnost, bjelovarski Općinski sud je Diklića oslobodio krivnje, ali se Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru žalilo na presudu. I na ovom, ponovljenom suđenju novo vijeće je donijelo oslobađajući presudu na koje ODO ima pravo uložiti žalbu. 

Diklić, koje je svojevremeno bio i ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, uhićen je 2013. godine. U optužnici stoji da je navedena kaznena djela počinio od 2003. do 2009. godine te da je, kao liječnik specijalist kirurgije "primijenio očito nepodobno sredstvo liječenja i način liječenja te uopće nesavjesno postupao". 

Državno odvjetništvo je tvrdilo da je Diklić zbog pogrešaka prouzročio smrt 10 pacijenata, a još dvojici narušio zdravlje. 

U obrazloženje presude, bjelovarski sud je naveo da ne postoje dokazi na kojima bi se temeljila usuđujuća presuda. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Splitski cvit 01.12.2022.

    To suđenje se trebalo delegirati u neki drugi grad jer su suci svijesni da mogu kad tad doći pod nož tom "sposobnom" liječniku.

  • Ivan111_1 29.11.2022.

    mnogi misle da ako je dr X ili Y operira, nema vise smrti ni komplikacije!! za one koje ne znaju sto je kirurgija neka studiraju medicinu i specijaliziraju kirurgiju (13 godina) i jos 3-4 godine da mozes sam nositi skalpel u ruci i biti sam!! zeznut je to posao.

  • Gibbs55 29.11.2022.

    I onda vrtni patuljak kaže narodu da vjeruje struci koja je zaštićenija i od ličkoga medvjeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare