To je to što me zanima!

Dolački u uredu nije imao sef, nego željezni ormar s bravom

Od izvora unutar MUP-a doznaje se da je Dolački imao obični željezni ormar koji je mogao zaključati. Zaplijenjene stvari nikad se ne čuvaju u uredima načelnika
Vidi originalni članak

Nije mu bilo drago čuti da ide u Remetinec, pogotovo uz naše mišljenje o rješenju o provođenju istrage, rekao je Veljko Miljević, odvjetnik bivšeg šefa krim policije Željka Dolačkog.

Na odluku sutkinje istrage da zatvori Dolačkog kako ne bi utjecao na svjedoke planira u ponedjeljak podnijeti žalbu.

- U subotu smo dobili samo usmenu odluku. Ona je napismeno došla danas (u ponedjeljak). Iako je rok za žalbu tri dana, za to neću čekati ni pola sata - rekao je Miljević.

Nju će potom razmotriti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Inače, sef iz kojega su ukradeni novac i zlato, a stajao je u uredu načelnika u Heinzelovoj, uopće nije pravi sef.

Od izvora unutar MUP-a doznaje se da je Dolački imao obični željezni ormar koji je mogao zaključati. Zaplijenjene stvari nikad se ne čuvaju u uredima načelnika pa tako pravi sef nije mogao ni imati.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • ajetodoo 27.04.2016.

    Od svih afera(pljački) koje su se dogodile nakon osamostaljenja RH, ovo je jedini slučaj u kojem je pokrenuta potraga za plijenom.U svima ostalima, koje financijski mnogostruko nadmašuju ovu, novac se više uopće ne spominje i ne traži, već se ljudima zamagljuju oči raznim pogreškama u proceduri, od istrage, prikupljanje dokaza(zakonito-nezaakonito), propusti istražitelja i USKOKa, dakle sve pravne(?) cake po kojima su svi osumnjičeni sada na slobodi, a daljni rasplet događaja je neizvjestan.A baš u ovom slučaju plijen je minimalan u odnosu na druge krađe, ali je i najmanje bitan.Bitan je razlog zbog kojeg se ovo dogodilo, a ovo uopće ne liči na pljačku, već na lošu predstavu.

  • liliana 26.04.2016.

    Prva ključna stvar je bila zašto načelnik u svom oramaru ima tu vrijednost,a to nikad nitko nije pitao.Ne drži se zaplijenjena roba po ormarima službenika.Postoji valjda nekakvi trezor.

  • liliana 26.04.2016.

    Aleluja,konačno da netko kaže da se zaplijenjene stvari ne čuvaju kod načelnika.Za to postoji određeno mjesto.Nijedan novinar to nije priupitao stručnjake.Ja neznam da li oni izbjegavaju to pitanje,ili su toliko neobrazovani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare