To je to što me zanima!

Dolazak i odlazak s posla treba se uračunavati u radne sate

Sud tvrdi da radnicima bez fiksnih ureda mora biti plaćeno vrijeme koje utroše na putovanje do radnog mjesta i natrag, a po trenutnim propisima to se ne računa
Vidi originalni članak

Vrijeme koje je svakog dana potrebno za dolazak i odlazak s posla trebalo bi se zakonski uračunavati u radne sate, presudio je to Europski sud pravde.

Sud tvrdi da radnicima bez fiksnih ureda mora biti plaćeno vrijeme koje utroše na putovanje do radnog mjesta i natrag, a po trenutnim propisima to se ne računa, piše Independent.

Slučaj je pokrenuo najveći španjolski sindikat Comisiones Obreras, žaleći se na tretman takvih putovanja u tvrtki za instalaciji sigurnosnih sustava Typo Integrated Security. U Tycou smatraju da njihovi zaposlenici tijekom putovanja službenim vozilom ne rade prije prvog odnosno nakon zadnjeg zakazanog posla u radnom danu.

- Udaljenosti između kuće radnika i mjesta gdje obavljaju posao znatno variraju i katkad premašuju 100 kilmetara a za njihovo je prevaljivanje potrebno i do tri sata vožnje - upozorili se suci.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • međumješalica 12.09.2015.

    ja sam udaljen 80 metara od firme, zracne linije 20 metara. koliko bi meni narasla plača?

  • Kibl 12.09.2015.

    to vrijedi za servisere. kod nas naplačuju dolazak

  • POTPEC 12.09.2015.

    Kod nas če bar još stotinjak godina to biti nedosanjani san.

Komentiraj...
Vidi sve komentare