To je to što me zanima!

'Dolazim u Sarajevo svima kao brat, glasnik mira i prijatelj'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Papa će stići oko 9 sati ujutro. Pola sata kasnije susrest će se s članovima Predsjedništva BiH, a potom će sa zgrade Predsjedništva pustiti tri bijela goluba
Vidi originalni članak

Najveći crkveni zbor u povijesti Bosne i Hercegovine ikad okupljen na jednom mjestu pjevat će u subotu papi Franji u Sarajevu. Čak 1650 pjevača iz 53 zbora dolaze iz BiH, Hrvatske i jedan zbor iz Beograda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Draga braćo u Bosni i Hercegovini, dolazim među vas uz Božju pomoć da vjernike katolike utvrdim u vjeri, da iskažem potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega da ohrabrim za miran suživot u vašoj zemlji - poručio je Papa u videoporuci pred svoj dolazak u Sarajevo. Stanovnici Bosne i Hercegovine s nestrpljenjem očekuju Svetog Oca kojeg će čuvati najmanje 2000 policajaca tijekom jednodnevnog posjeta.

Naime, Papa će stići na sarajevski aerodrom u 9 sati ujutro. Pola sata kasnije susrest će se s članovima Predsjedništva BiH, a potom će sa stuba zgrade Predsjedništva pustiti tri bijela goluba koja mu je poslao mostarski uzgajivač golubova poštar Marin Cvitković.

Na stadionu Koševo u 11 sati počinje euharistijsko slavlje , na kojem se očekuje oko 70 tisuća hodočasnika. Samo iz Hrvatske dolazi 25 tisuća vjernika, a najviše prijava bilo je iz Splitsko-makarske nadbiskupije. Dolaze hodočasnici iz Srbije, Rumunjske, Bugarske, Ukrajine, Egipta, Paname...

Nakon mise Papa će ručati s biskupima, a potom će se susresti s svećenicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima u sarajevskoj katedrali gdje će održati govor. Potom odlazi u Franjevački međunarodni centar, a s mladima će se susresti u Nadbiskupijskom centru za mlade “Ivan Pavao II”. Sa Sarajevom će se oprostiti u 19.45.

- Svima vam donosim svoju ljubav i snažnu duhovnu blizinu. Spremam se doći među vas kao brat i glasnik mira, kako bih svima izrazio, naglašavam svima!, poštovanje i svoje prijateljstvo. Papa će na misi sjediti na stolcu koji je ručno izradila i izrezbarila obitelj Salima Hajderovca iz Zavidovića , a na Koševu će zvoniti 320 kg teško zvono izliveno u Zagrebu kao dar obitelji Šafran i Tržec.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Zmar116 06.06.2015.

    Zar nebi bilo jednostavnije da je skup održan u Sesvetama,Sopnici,Brestju ili Jelkovcu,nego da sad svi moraju ići u Sarajevo i Bosnu koju su odavno napustili,nakon desničarskog plana o humanom preseljenju...Svako pozivanje od strane Pape na povratak u Bosnu se kosi sa HDZ-ovim planovima...Ode im onda biračka baza....

  • jožek2 06.06.2015.

    Tako se ponašaju samo najveći a papa Frančesko to je danas, pohodi sve ljude i narode bez obzira na vjeroispovjest i svuda širi mir i dobrotu, pa tako i u BiH.

  • Mrva NSM 06.06.2015.

    Pivica i čevapi uglavnom neka masna bomba za želudac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare