To je to što me zanima!

Domaći proizvođači i trgovci ujedinili su se protiv Ikee

Izrađivači namještaja strahuju od dolaska novih velikih stranih trgovaca poput Ikee. Kažu da u Hrvatskoj prevladava uvozni namještaj loše kvalitete i siva konkurencija
Vidi originalni članak

Krajnji je čas da se zaštite interesi i tržišna pozicija drvne industrija, kažu u Drvnom klasteru koji je u utorak povodom toga predstavio novoosnovana strukovna udruženja trgovaca namještajem i proizvođača peleta od drva. Čelni čovjek Drvnog klastera, Marijan Kavran rekao je da će se povezivanjem glavnih aktera, koji će utjecati na sektorska kretanja, stvoriti pretpostavke za veću uporabu proizvoda od drva i jačanje prodaje namještaja i drvnih peleta.

Izrađivači namještaja strahuju od dolaska novih velikih stranih trgovaca poput Ikee, piše Večernji list. Kažu da u Hrvatskoj prevladava uvozni namještaj loše kvalitete i "siva konkurencija iz garaža" te da je samo uređenijim odnosom trgovaca i domaćih proizvođača moguće primjereno organizirati distribuciju i povećati ponudu kvalitetnog namještaja.

Inače, od svih tranzitnih zemalja u Hrvatskoj je namještaj najskuplji, a prema istraživanjima stručnjaka sa Šumarskog fakulteta “domaćeg” je samo 30 posto u prodajnim salonima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ja_mama 10.12.2010.

    nasi stopiraju ikeu vec par godina. a sto se tice nasih proizvodjaca necemo o tome. npr HR tvornica carapa JADRAN uvozi carape iz italije i naziva ih hrv proizvodom, KRAS uveze 90% sirovina a tu ih samo izmjesaju i upakiraju. a i nase place su ogromne pa si eto mozemo priustit kvalitetu. svi smo mi "ivo sanader"

  • user_61420 08.12.2010.

    mi smo kupili u primi kutnu, veliku, 6200 smo platili da bi drugi dan pukla neka daska u njoj kad sam išla sjest. da ne spominjem kako su me muž i djeca zajebavali, a muž svako malo još podjebava kako sam uništila kutnu koju je platio 6k. ne znam tko pravi primin namještaj, ali hoću reći da je većina onog što sam ja gledala jako skupo, ali kvaliteta nije nikakva. onda bih radije ikein namještaj pa znam na čemu sam jer sam s ovom kutnom bila u uvjerenju da će mi trajati barem 10 godina

  • konjina 08.12.2010.

    koje ikea ona u grazu

Komentiraj...
Vidi sve komentare