To je to što me zanima!

Dominic (5) je nepokretan jer majci nisu napravili carski rez

Strahota u zagrebačkoj bolnici: Dominic Pitra (5) nepokretan je, gluh i slijep zbog oštećenja mozga koje je dobio na porođaju, a svaki dan trpi neizdržive bolove
Vidi originalni članak

Jasminu Pitra (32) pokušali su poroditi 20 puta. Među liječnicima je bio dr. Ivo Balenović, autor romana "Metastaze" i "Ljudožder vegetarijanac", u kojem piše o korupciji u zdravstvu.

O traumatičnom porodu prije pet godina majka je u utorak svjedočila na sudu u Zagrebu. Za liječničku pogrešku optuženi su dr. Predrag Đurić, privatnik koji je vodio porod u KB-u Merkur, te dr. Ivo Balenović, koji je kobnog dana bio dežurni liječnik na odjelu. 

Đurić je vodio trudnoću obitelji Pitra u privatnoj ordinaciji te ih je uvjerio kako ima ugovor s bolnicom te da Jasminu može poroditi ondje. Ugovor nije imao. Porod se zakomplicirao, a oba liječnika pokušala su je poroditi pritiskom na trbuh, pritom joj slomivši rebro.

- Nisam imao ovlasti dopustiti ni spriječiti starijeg specijalista da vodi porod. Na višim razinama su pokušali sve zataškati, a sada žele odgovornost svaliti na mene. U hijerarhiji postoji šef službe, rodilišta, klinike. Svi su znali sve. Odustajem od medicine - rekao je ginekolog Balenović.

- Imamo medicinsku dokumentaciju od 1000 stranica za Dominica - kažu roditelji Vanja (40) i Jasmina iz Zagreba. Njihov sin Dominic ima najteže oštećenje mozga, hipoksično ishemijsku encefalopatiju.

Zbog stalnog grčenja mišića trpi neizdržive bolove. Uz to, ima još 54 dijagnoze. Hrane ga sondom, nepokretan je, ne govori...

Idi na 24sata

Komentari 194

  • uro 07.04.2012.

    Smatram da takve liječnike treba staviti na stol u rađaonu i napraviti im carski rez ali u njihovoj glavi da nijednom u slijedećih sto godina ne padne napamet upropastiti nečiju obitelj.Nažalost to je opče poznato da ako nemaš dobrog prijatelja na ginekologiji dogode se jako ružne stvari i opet ima stvarno dobrih i poštenih i svaka im čast ali i onih pohlepnih koji sjede na dva stolca i grabe novac na tuđoj nesreći .

  • mayhem26 07.04.2012.

    Pa da.....Carski rez je skup postupak za HZZO glavno da se anestezije cuvaju za poznate gradske dame koje ne zele trpiti porođajne bolove,a nema nikakve indikacije da bi trebalo uciniti carski rez........FUJ!!!! Nisu ni mojoj prijateljici htjeli uciniti carski a teska je 50 kg i nosila je bebu od 4.300 grama naravno mali se nagutao plodne vode,a ona skoro umrla jer su ju silili na prirodni porođaj.......

  • AleksandarStojčić 07.04.2012.

    jadan mali uh :(((((

Komentiraj...
Vidi sve komentare