To je to što me zanima!

Don Ivanov kod: Nitko ne zna gdje su završili njihovi potpisi

Mjesto radnje je hotel Jagerhorn. Likovi su don Ivan Grubišić, Ivan Rude i Ivan Vilibor Sinčić. U središtu je priče trgovanje potpisima potrebnim za kandidaturu
Vidi originalni članak

Tri Ivana - don Grubišić, Rude i Vilibor Sinčić - navodno su trgovali potpisima potrebnima za kandidaturu. Njihova "šibicarska" igra traje već danima pa nikome više nije jasno gdje su potpisi, u kandidata A, u kandidata B ili u kandidata C. Izbori u Hrvatskoj uvijek sadrže elemente lutrije, pa i karnevala, ali igrokaz koji se ovom prilikom odigrao između trojice kandidata nadmašio je sve što smo mogli vidjeti u prošla četiri stoljeća.

Grubišić tvrdi da je potpise dao Rudi, a on je šokiran

Državno izborno povjerenstvo se pak ponaša kao da se cijela drama s potpisima događa u Venezueli.

Optužbe su krenule od Ivana svećenika i saborskog zastupnika - don Grubišića. Potpise je, tvrdi, dao Rudi.

- Nisam ja njega tražio. On je došao k meni u hotel Jagerhorn, u kojem odsjedam kad sam u Zagrebu. Tražio me potpise i ja sam mu ih dao - kaže Grubišić. Rude potvrđuje da je bio u hotelu.

- Stvarno jesam. Sreli smo se u Saboru. Zahvalio sam mu što mi je dao potporu. To me iznenadilo. Pričali smo u Saboru, a onda se doista jesmo spustili do njegova hotela, koji je odmah ispod. Ali nije mi dao nikakve potpise. Zašto on sad to govori, ja ne znam - zgraža se šibenski odvjetnik Rude, dok nam don Grubišić nešto detaljnije opisuje njihov susret odnosno primopredaju.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Behemot 21.12.2014.

    Stari Grubišić dobio je zadatak da diskreditira Sinčića. Žalosno, još prije mjesec dana sam mislio da je pametan i pošten čovjek.

  • St. Jimmy 21.12.2014.

    Meni nije jasno zašto papir za potpisne liste nema vodeni žig ili memorandum ili nešto treće slično, pa da se zna za koga je potpis stavljen. Ovo je nevjerojatno što se radi. Da ne mislim da je namjerno, rekao bih neviđen šlamperaj.

  • Šarlota 21.12.2014.

    Bivši svećenik baš ništa nezna o moralu i poštenju? O njegovom "kodu" nećemo jer je dovoljno znati njegovu "godinu proizvodnje" da bi svakom stvari postale jasnije. Onaj tko je otišao iz Crkve da bi se bavio politikom, a pritom se nije javno odrekao svog crkvenog naziva Don, zadržavši ga poručuje nam da Don ne označava samo svećenika već i gospodara. Ovaj "gospodar" je izgubio vezu ne samo s dobrim ukusom, nego i s realnošću. Ukoliko je, a što je najvjerojatnije, "digao paniku" zbog treće osobe, a ne zbog ijednog Ivana iz ovog članka, onda je stvarno stigao na samo dno. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare