To je to što me zanima!

Don Stipe Ljubas pozvao ljude da ne glasuju za gradonačelnika Šipića, pa objavu obrisao

Ivan Šipić na čelu Trilja je 13 godina, a prije mjesec dana napustio je HDZ zbog neslaganja sa županijskom organizacijom o čemu nikad nije pričao. Na lokalne izbore odlučio je ići kao nezavisni kandidat s listom mladih
Vidi originalni članak

U kampanju za nadolazeće lokalne izbore objavom na Facebook stranici Župe sv. Mihovila u Trilju uključio se i don Stipe Ljubas, tamošnji župnik i dekan Cetinskog dekanata. Iz njegove objave da se zaključiti kako u objavi misli na aktualnog gradonačelnika Trilja, Ivana Šipića koji je prije mjesec dana napustio HDZ te će na lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidat, s listom mladih. Objavu don Ljubasa, koju je na društvene mreže 'pustio' u nedjelju, a potom obrisao u ponedjeljak nakon što su se mediji za nju zainteresirali, prenosimo u cijelosti:

"PORUKA ZA LOKALNE IZBORE 2021 GOD.

Kao župnik i dekan ne mogu biti sa strane pred lokalne izbore.
NE DAJTE SE ZAVESTI od onih koji bi GRAD stavili u " IZOLACIJU " koji i mene župnika napadaju, izmišljaju, kleveću, ne čestitaju ni Božić i Uskrs. To ne bi činili ni ortodosni komunisti.
- Asfalt i sve drugo je pomoć županije i Vlade ne njihovo vlasništvo.

Pamet u glavu ..........................pogotovo mladi.
Vaš župnik don. Stipe", stoji u poruci sugrađanima i župljanima.


Pokušali smo dobiti konkretnije objašnjenje ove objave koja je izazvala podjeljeno mišljenje među župljanima, no don Ljubas nije želio biti konkretniji.

- Nikakvo priopćenje ne dajem jer nemam e-mail. Imam pravo na svoju misao, za nikoga ne agitiram – kazao nam je don Ljubas. Na pitanje što kaže na brojne komentare da smo sekularna država i da njegova objava nije primjerena kazao nam je tek kako ima i pozitivnih komentara.

Prozvani gradonačelnik Trilja nije želio ulaziti u polemike sa župnikom.

- U duhu proteklih uskrsnih blagdana, kada govorimo 'Ne bojte se', tako se ne bojim ni ja. Poruka je takva kakva jest. Činjenica je da nisam više u HDZ-u. Sama objava po sebi sve govori, i ne bih to komentirao niti ulazio u polemike – kazao nam je Šipić dodajući kako je na čelu Trilja 13 godina te da svi sve vide i svi sve znaju.

OSIPANJE OD PULE DO SLAVONIJE Izbori pred vratima, a iz HDZ-a bježe kandidati: Toga će biti još

Ivan Šipić HDZ je napustio, kako je i sam rekao, nakon "pritisaka i kojekakvih podlih konstrukcija u proteklih godinu dana", no nije nikad javno objasnio što se zapravo dogodilo. U izjavama za medije kazao je tek da su mu neki okrenuli leđa, ali da i dalje cijeni brojne kolege iz HDZ-a. Također, rekao je i da odgovor na pitanje zašto je napustio HDZ treba tražiti u vrhu županijske organizacije.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • MARIOBULIC 14.04.2021.

    Prestanite napadat i olajavat don Stipu...pola sa ovoga portala ga uopce ni ne poznaje...don Stipe je jedna visoko moralna i duhovna osoba koja je voljna pomoci svakome... Svi koji poznaju don Stipu znaju da je tako... zasto se uvijek nađe netko tko zeli tog covjeka prikazati kao moralnu nakazu... morate razumjeti da don Stipe je prosao rat i da su mu se hrvatska i hdz urezali u srce...mozda je zapeo u vremenu i prostoru... Mozda se i ne slazemo s njim... Ali dajte prestanite blatit covijeka koji je jedinstveni primjerak duhovnosti dobrote, pravnog vijernika koji je u svakom trenutku voljan pomoci svakom pojedincu... I da Vam još nesto kazem... don Stipe je uvijek bio izigran od politike cisto sto je uvijek bio naivno dobrocudna osoba koja je uvijek i bas uvijek samo htjela pomoci...stoga dajte malo poptivanja jer ja osobno poznajem don Stipu koji ce sigurno procitati Vaše komentare i stoga porucujem... OPROSTI IM OČE NE ZNAJU ŠTO ČINE............ Ovo nije vrbovanje za HDZ već poruka da Vi samo glasata za koga Vi smatrat ispravnim...i time se vodite a ove zle portale zanemarite... I ne slušajte nikog vec samog sebe...POZDRAV SVIMA IZ TRILJA...

  • maxim m 12.04.2021.

    ae jednom adezeovac uvik adezeovac...bez obzira na drugi kaput...

  • faithless 12.04.2021.

    religijski porez, pod hitno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare