Obavijesti

News

Komentari 19

Don Stipe Ljubas pozvao ljude da ne glasuju za gradonačelnika Šipića, pa objavu obrisao

Don Stipe Ljubas pozvao ljude da ne glasuju za gradonačelnika Šipića, pa objavu obrisao
5

Ivan Šipić na čelu Trilja je 13 godina, a prije mjesec dana napustio je HDZ zbog neslaganja sa županijskom organizacijom o čemu nikad nije pričao. Na lokalne izbore odlučio je ići kao nezavisni kandidat s listom mladih

VIDEO

U kampanju za nadolazeće lokalne izbore objavom na Facebook stranici Župe sv. Mihovila u Trilju uključio se i don Stipe Ljubas, tamošnji župnik i dekan Cetinskog dekanata. Iz njegove objave da se zaključiti kako u objavi misli na aktualnog gradonačelnika Trilja, Ivana Šipića koji je prije mjesec dana napustio HDZ te će na lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidat, s listom mladih. Objavu don Ljubasa, koju je na društvene mreže 'pustio' u nedjelju, a potom obrisao u ponedjeljak nakon što su se mediji za nju zainteresirali, prenosimo u cijelosti:

"PORUKA ZA LOKALNE IZBORE 2021 GOD.

Kao župnik i dekan ne mogu biti sa strane pred lokalne izbore.
NE DAJTE SE ZAVESTI od onih koji bi GRAD stavili u " IZOLACIJU " koji i mene župnika napadaju, izmišljaju, kleveću, ne čestitaju ni Božić i Uskrs. To ne bi činili ni ortodosni komunisti.
- Asfalt i sve drugo je pomoć županije i Vlade ne njihovo vlasništvo.

Pamet u glavu ..........................pogotovo mladi.
Vaš župnik don. Stipe", stoji u poruci sugrađanima i župljanima.

Don Stipe Ljubasa


Pokušali smo dobiti konkretnije objašnjenje ove objave koja je izazvala podjeljeno mišljenje među župljanima, no don Ljubas nije želio biti konkretniji.

- Nikakvo priopćenje ne dajem jer nemam e-mail. Imam pravo na svoju misao, za nikoga ne agitiram – kazao nam je don Ljubas. Na pitanje što kaže na brojne komentare da smo sekularna država i da njegova objava nije primjerena kazao nam je tek kako ima i pozitivnih komentara.

Prozvani gradonačelnik Trilja nije želio ulaziti u polemike sa župnikom.

- U duhu proteklih uskrsnih blagdana, kada govorimo 'Ne bojte se', tako se ne bojim ni ja. Poruka je takva kakva jest. Činjenica je da nisam više u HDZ-u. Sama objava po sebi sve govori, i ne bih to komentirao niti ulazio u polemike – kazao nam je Šipić dodajući kako je na čelu Trilja 13 godina te da svi sve vide i svi sve znaju.

Izbori pred vratima, a iz HDZ-a bježe kandidati: Toga će biti još
Izbori pred vratima, a iz HDZ-a bježe kandidati: Toga će biti još

Ivan Šipić HDZ je napustio, kako je i sam rekao, nakon "pritisaka i kojekakvih podlih konstrukcija u proteklih godinu dana", no nije nikad javno objasnio što se zapravo dogodilo. U izjavama za medije kazao je tek da su mu neki okrenuli leđa, ali da i dalje cijeni brojne kolege iz HDZ-a. Također, rekao je i da odgovor na pitanje zašto je napustio HDZ treba tražiti u vrhu županijske organizacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"