To je to što me zanima!

Donirao spermu svojoj klinici: Biolog je možda otac 600 djece

Nedavno je otkriveno kako je 600 djece začeto u klinici u Londonu spermom koju je donirao Bertold Wiesner. Sve su otkrila dvojica njegovih bioloških sinova
Vidi originalni članak

Austrijski biolog Bertold Wiesner možda je otac 600 djece koja su začeta njegovom spermom  u njegovoj klinici za liječenje neplodnosti u Londonu, piše Daily Mail. Kliniku je osnovao zajedno sa svojom suprugom Mary 40-ih godina prošlog stoljeća. Pomogli su začeću oko 1.500 beba. Nedavno je otkriveno kako je gotovo 600 djece začeto spermom koju je donirao sam Wiesner iako se mislilo kako su spermu donirali njegovi prijatelji intelektualci. 

Oplodnje su istraživali dvojica muškaraca koji su začeti u klinici. Kanađanin Barry Stevens i Britanac David Gollancz analizom dokumenata i DNK otkrili su da su gotovo dvije trećine donirane sperme od istog muškarca. Takva praksa danas nije dozvoljena jer je veća mogućnost da se djeca upoznaju i u odrasloj dobi dobiju potomke koji bi mogli imati genetske poremećaje. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • ruzana 10.04.2012.

    i Hitler je bio Austrijanac-gdje je tu je

  • Cro Cop 10.04.2012.

    Ja se bojim da nesto slicno ne napravi i nas ministar zdravstva kad se toliko zalaze za promjenu zakona o umjetnoj oplodnji. Toliko novih Ostojica, Jovanovica ili Cacica. To bi stvarno bio horor scenario. Stvarno sam zabrinut.

  • pješak 09.04.2012.

    Pošto je klinika osnovana 40-ih godina u Londonu, očito brzo nakon 2.svj. rata, ovaj austrijanac je u ratu sigurno bio biolog SS-ovac i radio iste stvari u njemačkim Lebenssbornima (tzv. "logorima života"), u kojima su se tokom rata u najvećoj tajnosti "proizvodila" arijevska djeca na isti ili sličan način kako je on to prakticirao u klinici u Londonu. To je bila Hitlerova zamisao stvaranja čiste arijevske njemačke rase. U tim logorima rođeno je na tisuće djece tako začetih, koja su nakon rata i kad su odrasli, postali izgubljeni ljudi koji nisu znali tko su im roditelji i što je najgore, nisu znali tko su im braća ili sestre. A stotine (možda tisuće) ih je bilo od istog oca. Zato su im nove njemačke vlasti savjetovale da se nikad ne žene s bijelcima iz Europe, ili uopće s bijelcima, jer je postojala opasnost da se ožene brat i sestra. Stoga se dogodilo upravo suprotno od Hitlerove želje za "čistom rasom", djeca iz takvih logora su se ženila s crncima, azijatima, arapima..... jer je to bila jedina garancija da se neće oženiti brat i sestra!

Komentiraj...
Vidi sve komentare