To je to što me zanima!

Donosimo pet ključnih stvari u suđenju Hrvatima u Zambiji

Analizirali smo dosadašnji tijek suđenja za osmero hrvatskih državljana koje se tereti za navodnu trgovinu djecom, a optužnica je na klimavim nogama
Vidi originalni članak

U utorak se nastavlja suđenje za osmero hrvatskih državljana koji su već pola godine u Zambiji, gdje im se sudi za navodnu trgovinu djecom. Suđenje je napokon počelo prošlog tjedna, dva su dana trajala ročišta, novo se trebalo održati u petak, ali je zambijsko tužiteljstvo tražilo odgodu. Na tim se ročištima pokazalo da je optužnica dosta "klimava", a izdvojili smo pet ključnih stvari vezanih za cjelokupni slučaj.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 8

  • Kikiriki123 24.05.2023.

    Bravo autoru teksta, konačno se počinje objektivno pisati o ovom slučaju. Postupak u Zambiji sličan je drugim bizarnim procesima koje nažalost uključuju putovanja u daleke zemlje poput Amerikanca koji je umro u zatvoru Sjeverne Koreje jer je htio skinuti plakat Dragog Vođe za uspomenu ili košarkašice koja je robijala godinama u Rusiji jer je imala konopljino ulje kupljeno u ljekarni koje se u Rusiji smatra drogom. A bilo bi dobro dodati i šesto: po svemu sudeći na aerodromu su samo htjeli tisuću-dvije eura mita i odmah bi i oni vidjeli da je sve u redu.

  • DDlojzek1967 22.05.2023.

    Prilično je ocito da su dokumenti o posvojenju krivotvoreni, no sud u Zlataru ih je ozakonio i na temelju toga dobila su djeca drzavljanstvo i putovnice...jednostavno....no nije tako jednostavno kad drzavljanstvo traže potomci hrvata...vrag će ga zanati zasto?A ova ekipa mora u zatvor sto se nazalost onima koji su im pomagali i nalaze se van Zambije, neće dogoditi.

  • DadoDavor 22.05.2023.

    Kako hrvatski državljani ne mogu godinama dobiti državljanstvo za svoju vlastitu djecu koju imaju sa strankinjama, a ovi na neviđeno mogu dobiti papire i državljanstvo za djecu koju nitko vidio nije

Komentiraj...
Vidi sve komentare