To je to što me zanima!

Dopunsko zdravstveno samo preko privatnih osiguravatelja?

Naime, Europska komisija je navodno uputila nalog HZZO-u da moraju odustati od ugovaranja takvih polica. U HZZO-u kažu da još razmišljaju o tome što će učiniti
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro više neće moći ugovarati nove police i morat će prepustiti drugim osiguravateljima taj posao, piše Novi list i navodi da je to odluka koja zahvaća sve zemlje Europske unije. 

Naime, Europska komisija je uputila nalog HZZO-u da moraju odustati od ugovaranja takvih polica. 

Ako HZZO ne nađe način kako zadržati osiguranike, građani će morati odabrati privatnog osiguravatelja ukoliko i dalje budu željeli biti osigurani. 

Privatni osiguravatelji su očito nalog EK dočekali spremni jer je čak 17 stranih osiguravatelja i 12 društava za posredovanje u osiguranju najavilo HANFA-i dolazak u Hrvatsku. U HZZO-u kažu kako još razmatraju što će učiniti. Razmišljaju o tome da zadrže sadašnji koncept i to preko osnivanja novog društva, ali i o odustajanja od ugovaranja dopunskih polica.         

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Bezobrazno zelene 23.08.2013.

    Što stvarate smutnju i unosite nemir među ljude,ovi iz hzzo su rekli da nemaju pojma i da ništa ni došlo iz EU.....

  • Mate55_1 23.08.2013.

    Mogu se samo tješit da nisam puno novaca dao u vjetar, dopunsko plaćam nešto manje od godine dana, smatrao sam da sam mlad, zdrav i da mi ne treba! Hvala bogu imam zdravlje, al da sam godinama plaćao smatrao bih se pokradenim, pa za koji vrag smo to sve dosad plaćali?

  • 23.08.2013.

    Glasali ste ZA EU, evo vam je sad. Svakodnevna iznenađenja i šokovi !!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare