To je to što me zanima!

DORH digao optužnicu protiv Linićevog prijatelja J. Kalema

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jozo Kalem, bliski Linićev prijatelj, sumnjiči se da je preko RI Petrola nezakonito stekao 103 milijuna kn. Kalem je s Linićem bio u Dubaiju, a često ljetuju skupa
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv riječkog tajkuna Joze Kalema i njegove tvrtke RI Petrol jer se nezakonito okoristila za 103 milijuna kuna. DORH na stranici napominje da se predlaže oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi. Ne spominju ime tajkuna.

Inače, Jozo Kalem bliski je prijatelj ministra financija Slavka Linića. Zajedno su bili u Dubaiju, a često i ljetuju skupa na jahti

Večernji list pisao je 2012. kako je Linić lobirao kod šefa Podravke Zvonimira Mršića, svoga stranačkog kolege, za slovensku naftnu kompaniju Petrol, čiji biznis u Hrvatskoj vodi Linićev prijatelj, riječki tajkun Jozo Kalem. 

U optužnici stoji da je direktor riječke tvrtke, u nakani da ostvari nepripadnu materijalnu korist, 30. srpnja 2009. u Vrbovskom s ovlaštenom osobom drugog trgovačkog društva potpisao ugovor o kupoprodaji nekretnina, ali i aneks s raskidnom klauzulom koja kupcu nameće poduzimanje dodatnih obveza od sklapanja glavnog ugovora, čime je preuzeo obveze iako je znao da ih nema namjeru ispuniti. Kalem je bez znanja prodavatelja 31. srpnja 2009. zatajivši aneks ugovora podnio prijedlog za uknjižbu vlasništva pa je zemljišno-knjižni odjel suda dopustio uknjižbu na nekretninama u korist riječke tvrtke, stoji na stranicama DORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 452

  • miladraga 15.03.2014.

    Ima li ovaj Linić nekog kuma ili prijatelja a da nije kriminalac?

  • svemir xyz 15.03.2014.

    Konačno malo poslova i za građevinare, otvoren je natječaj za gradnju novog Remetinca

  • 14.03.2014.

    ima li ovaj slinić ijednog poštenog prijatelja? osobno, čisto sumnjam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare