To je to što me zanima!

DORH: Nismo sklopili nagodbu, Todorićev otok vraćamo državi

Todorić je manevrom ovaj mjesec formalno vratio vlasništvo nad tvrtkom Anti Lušiću. Država će sad preuzeti i otok te sve uloženo u luksuzni ljetnikovac obitelji
Vidi originalni članak

Uputili smo tvrtki Grafoplast zahtjev za mirno rješenje spora. Oni se nisu odazvali i nismo sklopili nagodbu.

Potvrdilo nam je to Državno odvjetništvo i najavilo da će sljedeći korak biti povrat otoka Smokvica državi.

- Podići ćemo tužbu radi isplate naknade zbog bespravnog korištenja i nastaviti postupak ovrhe radi predaje u posjed nekretnine - odgovorili su nam iz Državnog odvjetništva.

Tvrtku Grafoplast je 2006. godine osobno preuzeo Ivica Todorić. Oni su imali koncesiju na otok Smokvica Vela blizu Rogoznice.

Na šumovitom otoku većem od 144.000 četvornih metara napravio je privatnu rezidenciju koja je godinama služila kao privatno odmaralište obitelji Todorić. DORH ga je tražio plaćanje 26 milijuna kuna za koncesiju, što je s kamatama oko 36 milijuna kuna.

Todorić je manevrom ovaj mjesec formalno vratio vlasništvo nad tvrtkom Anti Lušiću. Država će sad preuzeti i otok te sve uloženo u luksuzni ljetnikovac obitelji.     

Idi na 24sata

Komentari 65

  • leopoldas 28.08.2017.

    Zar ne vidite koje novine kupijo

  • nitko.poznat 27.04.2017.

    U cijeloj toj priči ovo je velika utjeha hrvatskom narodu. Vratio otočić sa luksuznom vilom u kojoj će od sada ljetovati naši vrli saborski dužnosnici koji su kumovali nastaloj situaciji. Gamad.

  • grumla 27.04.2017.

    A zakon o gradnji mu dopustio gradnju nakaradne vikendice tik do mora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare