To je to što me zanima!

DORH o Plenkovićevoj kritici: 'Izjave premijera ne smatramo pritiskom na rad Odvjetništva'

Premijer Plenković je u četvrtak rekao kako se DORH, MUP i SOA više moraju baviti napadom na Banske dvore. Poručio je kako smatra da nije sve razotkriveno. Iz DORH-a kažu da te izjave nisu pritisak na njihov rad
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković kritizirao je u četvrtak na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade rad MUP-a, SOA-e i DORH-a vezano uz napad na Banske dvore. 

- Ja smatram da tu nije sve razotkriveno i da nije napravljen dovoljan napor. Nemoguće je da netko to, eto tako, ničim izazvan s 21 godinom sam od sebe napravi. Previše je sijanja mržnje i huškanja u hrvatskom društvu, previše je laganja, difamiranja, etiketiranja pa su onda ljudi, koji nisu dovoljno stabilni, u stanju i ovakve korake napraviti. To je ozbiljan problem i s time se moraju baviti svi, i DORH i MUP i SOA, i to puno ozbiljnije i bolje nego do sada - rekao je i poručio kako je to već sve direktno i rekao čelnicima tih institucija. 

PREŠUTJELI KLJUČNE KRITERIJE Vladine mućke: Potpore su niže nego što govore, za 200.000 kuna treba ispuniti puno uvjeta

Iz DORH-a su za N1 odgovorili na te kritike. 

- Nadležno državno odvjetništvo će, kao tijelo kaznenog progona počinitelja, poduzeti zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti kada prethodno nadležna tijela otkrivanja počinitelja kaznenih djela dostave dokaze protiv drugih, mogućih, osoba za koje bi se utvrdila osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

VIDEO: PREMIJER NAKON SJEDNICE Plenković o Mostu: 'Cijela ta inicijativa, poštujući građane koji su dali potpis, nema smisla'

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske ne smatra navedene izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske pritiskom na rad državnog odvjetništva - poručili su iz DORH-a. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ilmare 24.12.2021.

    Tražiti od SOA-e da u izvještaju unesu napad na Banske dvore kao terorizam, a onda se odmah prigovaraSOA-i i DORH-u kako nisu dovoljno istražili o tom napadu ? ??I to onda nije pritisak ???

  • beli1977 24.12.2021.

    Nisi vjeridostojna za komentar( govoriš ne istinu i trbala bi biti razrijesena duznosti i malo posijetiti Požegu)!!!!

  • Josipa R 24.12.2021.

    Ova žena je preplašena do kosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare