To je to što me zanima!

DORH: Vanja Marušić nije smijenjena, u tijeku je nadzor

Sve je počelo uhićenjem Gabrijele Žalac, Tomislava Petrica, Marka Jukića i Mladena Šimunca zbog sumnje da su izvukli 13 milijuna kuna novca iz državne blagajne
Vidi originalni članak

Nakon što se pojavila informacija da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek odlučila razriješiti ravnateljicu Uskoka Vanju Marušić iz DORH-a nam je potvrđeno da nije smijenjena, ali da je u tijeku nadzor.

Hrvoj-Šipek je pokrenula nadzor nad radom USKOK - a zbog sumnji u propuste u aferi Softver, ali i zbog uhićenja Mirele Alerić Puklin, bivše tužiteljice koja je osumnjičena da je Piruški Canjugi davala informacije u slučaju 'mali Agrokor'. 

Sve je počelo uhićenjem Gabrijele Žalac, Tomislava Petrica, Marka Jukića i Mladena Šimunca zbog sumnje da su izvukli 13 milijuna kuna novca iz državne blagajne. Vanja Marušić je negirala da je bilo propusta i zataškavanja u radu Uskoka. No onda je priznala da nisu Uredu europskog javnog tužitelja na vrijeme predali svu dokumentaciju. 

OKO SLUČAJA ŽALAC Bivši šef USKOK-a: Ovo bi mogao biti jedan vrlo ozbiljan poraz za DORH i USKOK

- Činjenica da tada nije bilo aktivnih izvida u tom predmetu je razlog što nismo obavijestili. Ja ću sad reći da je to bio propust, ali to nije bilo zataškavanje - rekla je Marušić nakon uhićenja Žalac, dodavši da bi za sankciju bilo da nisu sve dostavili EU tužiteljici. 

Drugi problem je bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin zbog čije povezanosti s Piruškom Canjugom i suprugom koji je upleten u gospodarski kriminal, kako tvrdi USKOK. Zbog nje je povučena optužnica protiv Ivice Todorića u slučaju Agrokor. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Miške 26.11.2021.

    Kako je lijepa gdja Marušić, kao holivudska glumica

  • komparator 25.11.2021.

    Šta bi ženu smjenjivali , samo radi svoj posao !

  • 25.11.2021.

    Nakaradni zakoni i još nakaradnije institucije

Komentiraj...
Vidi sve komentare