To je to što me zanima!

'Dosad smo povukli sredstva na razini statističke pogreške'

Od 10,7 milijardi eura koji nam stoje na raspolaganju povukli smo 147 milijuna eura što je 0,08 posto, kaže ministar regionalnog razvoja i europskih fondova
Vidi originalni članak

Od 10,7 milijardi eura koji nam stoje na raspolaganju povukli smo 147 milijuna eura što je 0,08 posto - to je na razini statističke greške, poražavajući i sramotno, rekao je ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić za HRT. Potvrdio je da smo na začelju EU-a kad su u pitanju povlačenja sredstva iz europskih fondova.
- To je nešto što ova Vlada mora ispraviti. Od prošlog tjedna na snazi su pojednostavljenje procedure za povlačenje sredstava koje idu na ruku našim korisnicima kojima se olakšava prijava i skraćuje vrijeme donošenja odluka. Ono što korisnici četiri godine govore da ne valja promijenili smo u tri tjedna - kaže Tolušić. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • bajica1009 01.03.2016.

    Pomoćnik mu je Jelić iz Sl.Broda, ne tako davno grad postavio agenciju za EU fondove da bi postao voditelj tata gradski čelnik mu osigurao posao, nakon godine dana firma-agencija postaje privatna i dvije godine naj poduzetnik grada-županije, pred predprošle izbor agencija postaje županijska (znači državna) a on kandidat HDZ-a za gradonačelnika naravno gubi. Agencija zadnje četiri godine nije imala nijedan projakt značajan za županiju-grad, ali on postaje pomoćnik Tulušiću, poučak znaju obadvojica kako se uhljebiti.

  • bajica1009 01.03.2016.

    Koliko je novca povukla njegova županija i tko je trebao pripremiti natječaje dali vlada ili lokalna uprava, poduzetnici, ravnatelji ustanova škloa, zavoda, instituta tako da ne duljim nas uz Centralnu najviše maltretira Lokalna samouprava i svi mogući podobni namještenici. Kako objasniti da jedan ravnatelj srednje škole preokrene iz korjena školu a drugi nije u stanju napraviti ni fasadu. Tulušić stalno baca neke cifre tako i ovaj puta bez nekog uspjeha u svojoj okolini. Opčine u mom okruženju dvije godine nisu napravile ništa dok su neke svake godine nešto napravile za svoje građane i tako jedna Ružica nesposobna i kršiteljica zakona uhvati sabor, mislim pametnom dosta.

  • marco75 01.03.2016.

    Zna li taj ministar što znači "statistička pogreška" kad ne zna izračunati običan postotak? Floskula koju koriste naši " stručni" ministri i ostali političari sveznalice-neznalice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare