To je to što me zanima!

Dosadila mu Rusija? Zviždač Edward Snowden hoće ići kući

Edward se želi vratiti, a njegov odvjetnik čini sve da mu želju ispuni. U posljednje vrijeme Snowden uči ruski i pokušava se prilagoditi tamošnjem načinu života
Vidi originalni članak

Bivši djelatnik CIA-a Edward Snowden (32) koji trenutačno uživa privremeni azil u Rusiji, želi se vratiti kući. Potvrdio je to njegov odvjetnik Anatolij Kučrena i dodao: 'Edward puno razmišlja o povratku i mi činimo sve kako bi mu ispunili želju. Trenutačno rješavamo pravne zapreke'.

Snowden uči ruski i pokušava se prilagoditi na tamošnji način života. Njegova djevojka redovito ga posjećuje, javlja RBTH.

'Iako ima djevojku, Edward stalno prima ponude za brak'

- Njihova veza je stabilna i nadam se da će potrajati iako Edward stalno prima ponude za brak i moramo ih stalno odbijati - rekao je Kučrena.

Edward Snowden postao je poznat 2013. godine kada je javnosti predočio tajne dokumente koji su otkrili postojanje velikog broja tajnih projekata kao i dokumente koji pokazuju da su SAD izvodili hakerske napade na računala diljem svijeta.

Te je dokumente u lipnju 2013. predao Guardianu i Washington Postu. Nedugo nakon toga SAD je protiv njega su pokrenuo kazneni progon zbog špijunaže. Snowden od tada bježi od američkih vlasti. Prvo odredište bio mu je Hong Kong iz kojeg je avionom otišao u Moskvu. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • piramida 03.03.2015.

    oviga sa zarom cekaju samo da ga vide , vidices kolika je demokracija u amera.

  • stočar 03.03.2015.

    I meni je dosadila Rusija

  • mariocalabrese 03.03.2015.

    Tko mu brani neka se vrati doma Putin ga sigurno nije zvao k sebi,

Komentiraj...
Vidi sve komentare