To je to što me zanima!

'Dosezi naše političke suradnje sa Milanovićem su mjerljivi'

Iz HSU-a poručuju da je podrška SDP-ovom predsjedničkom kandidatu nastavak strateške suradnje u okviru "Deklaracije o dobrom društvu" s cilju ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu.
Vidi originalni članak

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) ina predstojećim predsjedničkim izborima podržat će SDP-ova kandidata Zorana Milanovića. Ovo je, navode, nastavak strateške suradnje sa SDP-om u okviru "Deklaracije o dobrom društvu" s cilju ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu.

- HSU će u skladu s ovom strateškom odlukom biti aktivni sudionik predstojećih predsjedničkih izbora. Ovaj je čin za Hrvatsku stranku umirovljenika očekivan slijed događaja s obzirom na to da smo bili partneri u koalicijama Hrvatska raste i Kukuriku.Dosezi političke suradnje sa SDP-om na čelu sa Zoranom Milanovićem su mjerljivi - navodi se u priopćenju HSU-a.

GLAVNI ODBOR 'Milanović je nedvosmisleno predsjednički kandidat SDP-a'

Podsjećaju da su 2011. nastavili usklađivanje mirovina, koje su prethodno dvije godine bile zamrznute, a na počeku mandata ispunili su i predizborno obećanje ukidanja povlaštene mirovine za saborske zastupnike, članove Vlade i suce Ustavnog suda.

- Poboljšali smo Zakon o mirovinskom osiguranju na način da smo pravičnije odredili penalizaciju te omogućili umirovljenicima rad na pola radnoga vremena, što je izazvalo lavinu optužbi tadašnje oporbe, a današnje vlasti - navode. 

Uveli su, nastavljaju, kategoriju mirovine za umirovljenike s dugogodišnjim stažom, koji odlaze u mirovinu bez penalizacije, ali i definirali jedinstveni cijenu dopunskog zdravstvenog osiguranja u iznosu od 70 kuna te tako "učinili održivim sustav dopunskoga zdravstvenog osiguranja". Podsjećaju i da su uredno završili isplatu svih obaveza u procesu obeštećenja umirovljenika, a od preostalog novca 2015. umirovljenicima isplatili božićnicu iz umirovljeničkog fonda. 

- Odluku o podršci temeljimo na dosadašnjoj suradnji, vrijednosnom sustavu, ali i karakteru kandidata. Poučeni zajedničkim radom i djelovanje sigurni smo da će Zoran Milanović kao predsjednik brinuti o dobrobiti svih građana Hrvatske - stoji u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare