To je to što me zanima!

Dovela ruske pljačkaše u Split: Tko je tajanstvena Svetlana?

Ruskim pljačkašima zlatarnice u Splitu prošlog studenog je navodno smještaj prilikom dolaska na područje Splita našla njihova sunarodnjakinja Svetlana...
Vidi originalni članak

Dvojica uhićenih Rusa za pljačku splitske zlatarne čekaju početak suđenja na Općinskom sudu u Splitu u ćeliji Zatvora u Splitu. Tereti ih se za krađu 4,7 kilograma zlata vrijednog 3,4 milijuna kuna iz radnje u Ulici Petra Kružića u Splitu početkom studenog prošle godine oko 2 sata ujutro.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, ruskim pljačkašima zlatarnice je smještaj prilikom dolaska na područje Splita našla njihova sunarodnjakinja Svetlana. Nakon što je ona preuzela ključeve apartmanu u Podstrani u listopadu prošle godine tamo se prvi smjestio plavokosi Rus, čiji identitet do danas nije poznat. Oboje su nestali nakon što su u studenom s hrpom ukradenog nakita u istom apartmanu ‘pali’ Georgij Babin Vasiljevič (43) i Denis Ziuzin Nikolajevič (43).

UHITILI PLJAČKAŠE SPLITSKE ZLATARNICE Ruski Pink Panther: Trojicu lopova odao zaboravljeni čekić?

Vasnica apartmana u Podstrani također porijeklom iz te države. Natalija R. živi u Njemačkoj i ključeve apartmana u prizemlju novogradnje na predjelu Strožanca je povjerila poznanici kojoj je u listopadu rekla da će ih preuzeti njena prijateljica Svetlana čim dođe iz Moskve.

Kasnije je Svetlana viđena u društvu plavokosog Rusa, nižeg i mršavije građe koji je tamo živio. Iako je govorio samo materinji jezik, uspijevao se sporazumjeti sa susjedima i kada nije bilo Svetlane. Na video snimkama pljačke se vidi tročlana ekipa, a ni jedan od uhićene dvojice nije kasnije prepoznat kao Svetlanin pratitelj iz Strožanca. Moguće je kako je treći pljačkaš za koji je raspisana tjeralica upravo plavokosi Rus koji je viđan s njom.

Splitska policija je nedugo nakon uhićenja imala saznanja da su Rusi počinili kaznena djela i u susjednim županijama te jedno u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Linz 28.04.2020.

    Tko je tajanstvena Svetlana ???

  • 28.04.2020.

    Osloboditi sve i utamničiti one koji su im izdali vize i pustili u državu.

  • _l_ 28.04.2020.

    zanimljiv članak, dao je odgovor na pitanje iz naslova

Komentiraj...
Vidi sve komentare