News

Komentari 4

Dovela ruske pljačkaše u Split: Tko je tajanstvena Svetlana?

Dovela ruske pljačkaše u Split: Tko je tajanstvena Svetlana?

Ruskim pljačkašima zlatarnice u Splitu prošlog studenog je navodno smještaj prilikom dolaska na područje Splita našla njihova sunarodnjakinja Svetlana...

Dvojica uhićenih Rusa za pljačku splitske zlatarne čekaju početak suđenja na Općinskom sudu u Splitu u ćeliji Zatvora u Splitu. Tereti ih se za krađu 4,7 kilograma zlata vrijednog 3,4 milijuna kuna iz radnje u Ulici Petra Kružića u Splitu početkom studenog prošle godine oko 2 sata ujutro.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, ruskim pljačkašima zlatarnice je smještaj prilikom dolaska na područje Splita našla njihova sunarodnjakinja Svetlana. Nakon što je ona preuzela ključeve apartmanu u Podstrani u listopadu prošle godine tamo se prvi smjestio plavokosi Rus, čiji identitet do danas nije poznat. Oboje su nestali nakon što su u studenom s hrpom ukradenog nakita u istom apartmanu ‘pali’ Georgij Babin Vasiljevič (43) i Denis Ziuzin Nikolajevič (43).

Vasnica apartmana u Podstrani također porijeklom iz te države. Natalija R. živi u Njemačkoj i ključeve apartmana u prizemlju novogradnje na predjelu Strožanca je povjerila poznanici kojoj je u listopadu rekla da će ih preuzeti njena prijateljica Svetlana čim dođe iz Moskve.

Kasnije je Svetlana viđena u društvu plavokosog Rusa, nižeg i mršavije građe koji je tamo živio. Iako je govorio samo materinji jezik, uspijevao se sporazumjeti sa susjedima i kada nije bilo Svetlane. Na video snimkama pljačke se vidi tročlana ekipa, a ni jedan od uhićene dvojice nije kasnije prepoznat kao Svetlanin pratitelj iz Strožanca. Moguće je kako je treći pljačkaš za koji je raspisana tjeralica upravo plavokosi Rus koji je viđan s njom.

Splitska policija je nedugo nakon uhićenja imala saznanja da su Rusi počinili kaznena djela i u susjednim županijama te jedno u Zagrebu.

Najčitaniji članci