To je to što me zanima!

DP o sastavljanju Vlade: 'Nitko neće u potpunosti kontrolirati resore. Velik posao pred nama'

Neke od ključnih ciljeva koje su otkrili su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela i samodostatnost u proizvodnji hrane
Vidi originalni članak

Borba za bolju Hrvatsku tek počinje, istaknuli su iz Domovinskog pokreta u novom priopćenju u kojem su otkrili kako je prihvaćeno sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om. Neke od ključnih ciljeva koje su otkrili su demografska obnova, povratak mladih, obnova sela i samodostatnost u proizvodnji hrane. Prilikom pregovora dogovoreno je da će Vlada biti takva da nitko neće u potpunosti kontrolirati resore, navode iz Domovinskog pokreta.

- U svakom resoru i Domovinski pokret provodit će dio svojih politika. U sporazumu o suradnji s HDZ-om usuglasit će se međusobne politike, što Domovinskom pokretu osigurava da u buduće politike ugradi velik dio svoga programa - navode.

SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA Ovo je DP-ovac koji neće dati potpis Plenkoviću. Poznat je i razlog: 'Poštujemo taj stav...'

Istaknuli su kako će Domovinski pokret voditi Ministarstvo demografije.

- Ovo će ministarstvo biti ključno za provođenje pronatalitetnih politika, ali i za provođenje useljeničke politike, kao dijelom i za zaštitu hrvatske granice - dodali su.

OVDJE PRATITE SVE O DOGOVORU HDZ-A I DP-A. 

Domovinski pokret vodit će i Ministarstvo poljoprivrede, a kao još jedan ključni cilj istaknuli samodostatnost u proizvodnji hrane.

- Osim toga, preuzimamo odgovornost i u resoru gospodarstva koje je jedno od ključnih za postizanje ekonomskog prosperiteta.

OPET U OPOZICIJI SDP se oglasio nakon dogovora HDZ-a i DP-a. Objavili montažu Plenkovića: 'Bilo na -50 posto'

Demografska obnova, povratak mladih, obnova sela, samodostatnost u proizvodnji hrane, kao i promjena općedruštvene klime, u skladu s programskim načelima, ostaju naši ključni ciljevi, navode iz Domovinskog pokreta.

- Pred nama je velik posao. Borba za bolju Hrvatsku tek počinje. Svjesni smo da do promjena ne može doći u jednome danu, no već mjeseci pred nama pokazat će našu spremnost i odlučnost u provođenju nacionalnih politika - zaključili su. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • VolbeatDbv 09.05.2024.

    Izdajico

  • pravi kurs 09.05.2024.

    Svatko će prije ili kasnije doći tamo gdje mu je mjesto! Samo treba još malo pričekati! Tko se zadnji smije najslađe se smije!

  • Dmitar Kralj 09.05.2024.

    Isušeni Pjenava navalio na provođenje njihovih politika. Kao, mnoštvo je politika pred njima. Zar inteligentnog, uglađenog, obrazovanog čovjeka koji govori 4 jezika, nije sramota biti u društvu primitivca, seljačine naconalističkog jadnika sa završenim DIF-om, kojemu je osnovna škola bila noćna mora, a nije uspio pročitati niti jednu knjigu u životu? I on bi resor kulture, tako neobrazovan?

Komentiraj...
Vidi sve komentare