To je to što me zanima!

Dr. Ognjen Šimić slobodno šeće u Bosni i traži posao!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zasad nema službene potvrde ima li Šimić dvojno državljanstvo. Inače, BiH nema obvezu izručivanja svojih državljana osuđenih u drugim zemljama
Vidi originalni članak

Riječki kardiokirurg Ognjen Šimić (53), kojeg je u ponedjeljak sutkinja riječkog Županijskog suda Ika Šarić nepravomoćno osudila na devet godina zatvora zbog primanja mita, još je nedostupan hrvatskoj policiji. Na čitanju presude nije se pojavio, a kako je osuđen na kaznu veću od pet godina, nakon izricanja presude morao odmah u pritvor. Kako ga nisu pronašli ni na jednoj njegovoj kućnoj adresi, Županijski sud u Rijeci dao je nalog PU primorsko-goranskoj za raspisivanje međunarodne tjeralice. Kako saznajemo u Ravnateljstvu policije, međunarodna tjeralica još nije raspisana niti postoji zakonski rok u u kojem ju moraju raspisati. Nakon tjeralice slijedi potraga za odbjeglim liječnikom. Šimić se na sudu posljednji put pojavio prošlog četvrtka, a s njim su došli i njegov otac i brat. Tada ga je posljednji put vidio i njegov odvjetnik, pa se sumnja kako se Šimić nakon rasprave s obitelji uputio u BiH. Šimićev otac Srećko potvrdio je da se nalazi kod njega u Sarajevu. U utorak otac i sin zajedno šetali gradom.
- Evo me stigao sam u rodni grad. Ostajem u Sarajevu - rekao je Šimić. Već je od vlasti u BiH zatražio nove osobne dokumente. Još se ne zna kad je i kroz koju granicu Šimić izašao iz Hrvatske niti je li koristio svoju putovnicu. On ima i državljanstvo BiH, a BiH ne izručuje svoje državljane drugim zemljama i sudovima, osim Haaškom sudu.
- Nisu mogli podnijeti da neki Hrvat iz Sarajeva bude na čelu klinike te posebno da prednjači po svojoj stručnosti u odnosu na ostale liječnike. Nikakav novac od pacijenata nisam uzimao, sve je upakirao da me se riješe. I evo me, stigao sam u rodni grad - rekao je Ognjen Šimić za jedan dnevni list.
Poznati sarajevski odvjetnik Nikica Grižić, kojeg je Šimić unajmio u BiH, rekao je kako će se njegov klijent rado odazvati tamošnjem sudu i tamo odgovarati na pitanja o primanju mita. Iako je riječka sutkinja Šimiću na pet godina zabranila bavljenje liječničkom praksom, njegov odvjetnik smatra kako Šimić može raditi posao koji god poželi, jer je u Bosni on “slobodan čovjek”.
- Hrvatska će uputiti BiH službeni zahtjev za izručenje Ognjena Šimića - rekao je premijer Ivo Sanader.

'SIN JE KOD MENE ALI NE PITAJTE NIŠTA'
Oca Ognjena Šimića, poznatog sarajevskoga ginekologa Srećka, pronašli smo u njegovu stanu u Ulici Koševo broj 13. Otvorio je vrata držeći u ruci kovertu.
- Nemojte me ništa pitati. Naš odvjetnik nam je rekao da ne smijemo razgovarati s novinarima - kratko je rekao Šimićev otac.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Morphius 27.08.2008.

    Vi nama Jelavića a mi vam Šimića! BiH je tražila od Hrvatske da nam izruči Jelavića jer je ukrao par miliona maraka tj oštetio državu za toliko novca, pronevjerijo kako got hoćete a Hrvatska je na to odgovorila da ona ne izručuje svoje državljane nikome samo haškom sudu! Budite pošteni pa recite imate li razloga ružno govoriti o BiH zato sto BiH vraća istom mjerom ko i RH!

  • Čipičips 27.08.2008.

    Ovo je još jedan pokazatelj da pravosudni sustav nema smisla!Čovjek koji je uzeo mito,spominje se nekih ukupno 200 tisuća kuna, dobije 9 godina zatvora.Pa ljudi to je SRAMOTA.Onaj mali Žužić ubije curu autom pa dobije 5 godina,i sad mi recite koji je ovdje smisao.On je dobar doktor,a ja bi ga kaznio tako da mora vratiti svu lovu i raditi za manju plaću,to bi mu bila najgora kazna!Šta mislite da je on jedini!?!?!A da ne govorim o ostalim slučajevima,gdje su ukradeni milijuni eura pa nikome ništa!

  • ballastra 27.08.2008.

    bosanske balkanalije !

Komentiraj...
Vidi sve komentare