To je to što me zanima!

Dragan Čović: Nema uvjeta za formiranje legalne vlasti u BiH

Predsjednik HNS-a Dragan Čović naglasio je da su oko pitanja narušavanja volje jednog naroda dobili podršku svih članica HNS-a, čak i onih koje nisu u koaliciji s HDZ-om Bosne i Hercegovine
Vidi originalni članak

Ne postoje zakonske pretpostavke za legalnu uspostavu vlasti u Bosni i Hercegovini nakon provedenih Općih izbora sve do izmjena Izbornoga zakona Bosne i Hercegovine, stav je Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine, iznesen na današnjoj sjednici u Mostaru.

Predsjednik HNS-a Dragan Čović naglasio je da su oko pitanja narušavanja volje jednog naroda dobili podršku svih članica HNS-a, čak i onih koje nisu u koaliciji s HDZ-om Bosne i Hercegovine, a da ih u ovom pitanju podržava i novoizabrani član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Milorad Dodik.

Sjednica Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine prvi put je održana u zgradi bivšeg Ureda hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Te će prostorije ubuduće umjesto hrvatskog člana predsjedništva koristiti HNS. Na sjednici su bili okupljeni predstavnici svih stranaka, čak i onih koje na izbore nisu išli u koaliciji Hrvatsko zajedništvo.

- Ne postoje zakonski ni ustavni uvjeti da se implementiraju izborni rezultati. I točka, ne treba tomu ništa dodavati. Ustavni sud je tu vrlo jasan, Parlamentarna skupština BiH mora donijeti Izmjenu i dopunu Izbornog zakona BiH koja će osigurati legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama - rekao je Čović.

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na komentiranje hrvatskog premijera Plenkovića o rezultatima općih izbora, navodeći da se u domaćim medijima različito tumači miješanje u unutarnju politiku, ovisno o kojoj se članici Europske unije radi.
 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Nokia N8 24.10.2018.

    fuj koji komentari "hrvata" iz matice prema gaženju svog naroda u susjednoj državi!

  • Voltaire_ 23.10.2018.

    Nisam HDZ - ovac, ali s ovim se slazem :) Bolje Hrvatima u BiH s HDZ - om, nego u islamskoj djamahiriji BiH .

  • lesijaka 23.10.2018.

    Ima ima ti si bivši

Komentiraj...
Vidi sve komentare