To je to što me zanima!

'Dragan Vasiljković je simbol velikosrpske politike i agresije'

Odluka Australije da izruči svog državljanina pokazuje da vjeruje hrvatskim institucijama. Optužbe koje dolaze iz Srbije štete njihovom ugledu, kažu u HDZ-u
Vidi originalni članak

Vrlo sam zadovoljan što je Dragan Vasiljković izručen Hrvatskoj jer je on jedan od simbola velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku i drago mi je da će se naći pred hrvatskim sudom, rekao je Goran Jandroković (HDZ) napominjući da je to važno zbog žrtava, povijesne istine i povezanosti koje je Srbija u ono vrijeme imala sa svim što se zbivalo u Hrvatskoj. Prokomentirao je i sumnje srbijanskih vlasti da Vasiljković u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje. 

- Optužbe koje dolaze sa srpske strane su apsurdne. Hrvatska je članica EU. Prošli smo vrlo zahtjevne pregovore, naše institucije dobile su izvrsne ocjene, a i sama odluka Australije da izruči australskog državljanina pokazuje da vjeruje hrvatskim institucijama. Optužbe koje dolaze iz Srbije samo štete njihovom međunarodnom ugledu i poziciji. Mislim da je konačno došlo vrijeme da prihvate svoju odgovornost, povijesnu istinu i da se suoče s realnošću te ako zaista žele naprijed da se ozbiljno prime posla i transformiraju svoje društvo po uzoru na države koje su danas u EU - rekao je Jandroković. 

Siguran je da će sudski postupak protiv Dragana Vasiljkovića pokazat što se događalo. 

- Koliko znamo Dragan Vasiljković je bio izravno povezan sa Službom državne sigurnosti, ona ga je regrutirala i po njihovom naređenju je stigao u Hrvatsku tako da vjerojatno ta nervoza koja dolazi iz Beograda je povezana s odgovornošću koja će se vjerojatno u ovom postupku dokazati i onima koji su tada sjedili u Beogradu - uvjeren je Jandroković. 

"Srbija ima nekoliko problem vezanih uz pravosuđe"

Vesna Škare Ožbolt (DC) od srbijanskih vlasti očekivala je da imaju malo veće i pravednije kriterije, vjeruju istini i pravdi te da radi na normalizaciji odnosa. 

- Ovakve izjave apsolutno štete normalizaciji hrvatsko-srpskih odnosa stvaraju jednu vrstu nepovjerenja u hrvatski pravosudni sustav i vrijeđaju Hrvatsku - ustvrdila je zastupnica i bivša ministrica pravosuđa. 

Napomenula je da Srbija ima nekoliko problem vezanih uz pravosuđe 

- Ima zakon koji se praktički postavio kao nad zakon za suđenje za ratne zločine i pri tome zloupotrebljava instituciju Državnog tužiteljstva i pravosuđa za provedbu nekih svojih političkih ciljeva drugim sredstvima, a to je da pokušava izjednačiti krivnju i odgovornost te pokušava pretvoriti situaciju agresije u nešto što se zvalo građanski rat - zaključila je Škare Ožbolt. 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • istri 10.07.2015.

    kao da siotkrijo ameriku. koliko od place die za ove po tebi velike rijeci?

  • jožek2 10.07.2015.

    Ajde jandrokoviću reci samo zašto Australija nije izrućila Vasiljkovića za vrjeme hdz-e vlasti, jednostavno niste ništa radili na tom pitanju pogotovo ti kao ministar vanjskih poslova, jer oduvjek ti je največi problem bio kako što više ocrniti svog rođaka Milanovića koji je ipak ruku na srce puno više uspio u životu nego ti., i to te boli i boljet će te jako dugo.

  • vilim 10.07.2015.

    Opet ovaj Karamarkov potrčko valja i valja, Na kraju priče o ovom malom potrčku Karamarko povlači ručicu WC kotlića i ode potrčko iu kanalizaciju !!..

Komentiraj...
Vidi sve komentare